Si cum ma mai gandesc din cand in cand sa aduc cate o veste bune pentru cei care sunt bolnavi, astazi vin sa va spun ca specialistii au gasit un nou tratament care lupta eficient impotriva leucemiei. Dupa efectuarea testelor clinice celulele imunitare modificate genetic lupta impotriva unui tip agresiv al acestei boli.
Acele teste au fost realizate pe cinci pacienti care sufera de leucemie limfoblastica acuta, iar rezultatele cercetarii au fost publicate in revista de specialitate „Science Translational Medicine”. Conform acestui studiu, un tip de celule T sunt extrase de la pacient, modificate genetic, apoi introduse din nou in corpul acestuia.

In urma acestui proces, cercetatorii au observat ca tumorile din sange au fost distruse repede de celulele modificate genetic.
Aceasta tehnica promite sa ii ajute mult pe pacientii cu leucemie cronica, dar existau intrebari privitoare la ajutorul pe care il poate oferi impotriva leucemiei limfoblastice acute. Aceasta maladie ucide aproximativ 60% dintre persoanele afectate de ea. Specialistii sustin ca urmatorul pas este aplicarea metodei in mai multe teste clinice.

Asadar, vesti bune si ma bucur din suflet ca cercetatorii incearca sa gaseasca noi metode a-i ajuta pe cei suferinzi pentru ca toti meritam in mod egal dreptul de a avea o viata normala.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *