Cine ar fi crezut ca iarna un bun aliat si prieten al nostru ar putea fi varza murata? Credeti ca glumesc? Nicidecum. Chiar asa si este. Varza murată este puternic alcalină şi reprezinta astfel aliatul excepţional pentru menţinerea mediului intern, sânge şi limfă, într-o stare de echilibru. Prin urmare, iarna ar fi bine sa consumam frecvent salate mari din varză murată.

Varza murată este totodata bogată în vitamina C si  B12. Asa ca, daca mai ales luati antibiotice, este ideal sa consumati in fiecare zi o salata de varza murata. Insa pentru salata respectiva ar fi de dorit sa lasati varza la desarat de seara.

In acelasi timp, varza contine compusi de sulf, care au un efect dovedit in laboratoare de prevenire a cancerului.  Nu trebuie sa uitam nici de faptu ca substantele active din varza intra in fazele de detoxifiere care au loc in ficat. Prin urmare, nu e o gluma cand dupa o betie vi se spune sa consumati zeama de varza.

Prin urmare este vorba de un produs ideal pentru consum în anotimpurile reci, când nu avem acces la vegetale crude, produse în România.

Varza murată poate fi consumată in fiecare zi, dar trebuie adaptată într-o dietă diversă. Se poate combina cu puţin ulei presat la rece şi, după gust, cu condimentele preferate.

Cine ar fi crezut ca, consumul de varza ar avea atatea beneficii? Cine ar fi crezut ca ne-ar putea ajuta atat de mult? Asa ca, sfatul meu, e sa consumati cat mai des varza murata, pentru a fi sanatosi si voiosi. Pentru ca iarna inca nu e pe sfarsite, asta e sigur. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *