Importanta includerii fitnessului si a activitatilor fizice in viata ta cuprinde fiecare aspect al vietii sanatoase, de la controlul greutatii pana la prevenirea imbunatatirilor infatisarii tale fizice. Nu este doar o maniera de a face cat mai multe flotari sau genoflexiuni. Reprezinta de fapt urmarea unui plan de exercitii fizice care iti va mari abilitatea corpului de a raspunde in fata stresului.

Ce este fitnessul fizic?

Acest tip de activitate fizica reprezinta a fi intr-o forma fuzica destul de buna. Definitia sa simpla include natura finessului atotcuprinzator. Nu numai ca implica  exercitiile practicate in mod regulat, dar include de asemenea si o dieta buna, odihna suficienta si a fi intr-o stare mentala foarte buna. Toate aceste aspecte ale vietii sportive  sunt interconectate.

Fitnessul fizic poate descrie de asemenea si performantele tale atletice, cum ar fi timpul tau cel mai bun de alergare sau cat de multe ture poti face in timpul sesiunilor de inot. Exercitiile fizice, binenteles,  sunt cele mai indicate lucruri pe care le poti face pentru imbunatatirea starii tale de bine si a conditiei tale fizice.

Controlul greutatii

Unul dintre principalele beneficii ale fitnessului fizic este abilitatea de a mentine o greutate normala. A fi supraponderal  este unul dintre factorii de risc seriosi ai sindromului metabolic. Alti factori includ  si tensiunea arteriala ridicata, colesterolul marit si grasimea abdominala excesiva. Exercitiile fizice se adreseaza in cadrul tuturor acestor lucruri.

Antrenamentele de tip cardio asigura cele mai bune modalitati de a arde calorii pentru mentinerea in greutate. Cu cat mai intensa va fi activitatea, cu atat mai multe calorii vor fi arse. Arderea de calorii va rezulta de asemeena in pierderea in greutate si in slabitul atat de mult dorit. Un studiu din anul 2003 publicat in Journal of Applied Physiology a descoperit faptul ca  durata exercitiilor fizice este mai importanta pentru mentinerea in greutate decat intensitatea exercitiilor fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *