Religiile vin si pleaca. Cei mai multi zei care stau la baza credintei religiilor isi incheie „misiunea”, fiind nimic mai mult decat sculpturi uzate si table sparte, fiind eclipsati de religiile care au trecut de testul timpului. Lumea a uitat mai multe religii decat isi poate aminti vreodata si au fost ingropate in nisipurile mileniilor.
Religia Mesopotamiei Antice
Scrierea sumeriana este considerata a fi cea mai veche forma de scriere din toate timpurile, iar religia mesopotamiana este cea mai veche religie din istoria documentata. Pentru aceasta religie au existat mai mult de 2000 de zei care erau nevoiti sa bea si sa manance foarte mult. Au avut loc bancheturi divine in care se credea ca roialitatile si zeii interactionau in timpul meselor festive. In timpul unui astfel de banchet, care era organizat de catre zeul El, se crede ca zeitatea ajungea sa bea pana cadea intr-o stare de inconstienta. Judecand dupa acest fapt putem spune ca zeii Mesopotamiei au stiu sa se distreze.
Mitologia celtica
O multime din detaliile religiei celtice au fost pierdute in decursul timpului, iar ceea ce stim in prezent este ca aceasta religie a aparut in urma surselor romane si crestine. Exista o multime de variatii in practicile religioase a triburilor celtice si este destul de greu ca fiecare bucata sa fie pusa la loc pentru a crea o imagine completa. Cu toate acestea, stim ca mlastinile au fost considerate sacre, iar cele mai valoroase obiecte au fost sacrificate in apele tulburi.
Religia antica slava
Religia slava indigena a fost caracterizata, intr-un fel, de catre ritualurile si inchinarile care erau aduse catre natura. Se spune ca existau zei cu mai multe capete, fiecare dintre acestea reprezentand un aspect diferit al puterii zeului. O fata cunoscuta a zeitatilor slave a fost aceea a zeului Svantovit- un candidat posibil al zeului suprem- care era in acelasi timp atat zeul razboiului cat si a fertilitatii, si care apare in unele scrieri ca fiind un zeu care avea capete de femei si de barbati.