Schizofrenia este o tulburare destul de dificila cu care se confrunta creierul pe o perioada destul de lunga din viata, si afecteaza mai mult de 2,5 milioane de adulti numai in Statele Unite, in fiecare an. Dar cum ar fi daca ai putea preveni dezvoltarea acestei boli degenerative, chiar din momentul in care primele semne ale sale apar in adolescenta? Prin intermediul unui nou studiu realizat recent, oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze efectele benefice ale uleiului de peste in cazul unui grup de tineri, care risca sa dezvolte schizofrenie.

Astfel, oamenii de stiinta au ramas surprinsi sa vada ca uleiul de peste chiar are efecte benefice asupra sanatatii mintale. Cercetatorii s-au bazat pe un studiu care a fost realizat in anul 2011 in care s-a analizat modul in care acizii grasi omega-3 au afectat un grup de tineri pe parcursul unui an. Rezultatele au fost surprinzatoare: numai 5% din cei care au luat omega-3 au dezvoltat o afectiune psihica, in timp ce 27,5% care au luat placebo au dezvoltat aceeasi tulburare de ordin psihic.

Simptomele de schizofrenie isi fac aparitia in anii de adolescenta a unei persoane, sau la maturitatea timpurie. Aceasta este o boala psihiatrica serioasa care determina ca o persoana sa gandeasca, sa se comporte si sa inteleaga lumea intr-un mod mai neobisnuit. Porivit psihiatrilor, asistentii medicali evita sa diagnosticheze persoanele cu schizofrenie de la o varsta frageda din cauza gravitatii pe care o are boala dar si datorita intensitatii de medicamente necesare pentru a trata boala.

Beneficii ale uleiului de peste

Trateaza bolile de inima – Uleiul de peste poate mentine sanatatea cardiovasculara a oamenilor care nu au suferit de boli de inima. Persoanele la care sunt deja prezente afectiuni ale inimii, pot sa scada riscul de deces din cauza acestora prin consumul de ulei de peste.

Tratarea osteoporoza – Folosirea de ulei de peste ca monoterapie sau in asociere cu calciu si ulei de luminita de seara se pare ca incetineste ritmul de pierdere osoasa si creste densitatea osoasa la osul coapsei dar si la coloana vertebrala la persoanele in varsta care sufera de osteoporoza.

1 thought on “Uleiul de peste trateaza schizofrenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *