Din pacate un punct slab al femeilor este predispozitia spre anumite boli, cu care bineinteles barbatii nu prea se confrunta. Este bine sa afli care sunt aceste afectiuni pentru a te proteja mai mult pe viitor.

In primul rand anemia feripriva care inseamna mai exact lipsa fierului este mai frecventa la femei. Femeile sufera pierderi regulate de sange la menstruatie , iar pe de alta parte tulburarile de flux sangvin si unele afectiuni genitale intensifica eliminarea normala.

Este indicat sa consumi alimente bogate in fier precum: carnea de vita, nuci, alune, galbenus deoarece trateaza bolile adiacente. De asemenea poti  lua suplimente de fier, dar la recomandarea medicului. Este demonstrat faptul ca 1 din 5 femei sufera de anemie. 50% din femeile care sunt insarcinate sunt afectate de anemie.

Insomnia apare si ea foarte des in cazul femeilor. Acesta este un semn in specia al menopauzei, vinovat fiind dezechilibrul hormonal care se instaleaza brusc in timpul acestei perioade. Este asociata si cu agitatia, tensiune nervoasa dar si depresia. Este dovedit ca 100% din persoanele afectate de depresie sufera de insomnie.

In primul rand se recomanda relaxarea mentala si fizica. De asemenea este indicat sa eviti timpul petrecut la televizor dar si informatiile negative. Poti atenua sinptomele menopauzei prin tratament medicametos sau remedii din plant. Cu siguranta veti avea un somn mai bun.

Alta boala de care sufera femeile este hipertiroidia, o afectiune a gandei tiroide caracterizata prin secretie excesiva de hormoni care duc la fortarea organismului. Este intalnit de sapte ori mai frecvent la femei  decat la barbati din pricina fluctuatiilor hormonale care au loc de-a lungul vietii. Aici vorbim de mestruatie, gravitate si menopauza.

Tratamentul are in vedere limitarea hormonilor produsi de glanda tiroida. Bineinteles trebuie sa il iei la recomnadarea medicului. De asemenea este indicat sa iti faci controale cat mai des, pentru a nu se agrava problemele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *