Daca esti curios cum s-a ajuns la ridicarea si proiectarea piramidelor in timpul Egiptului Antic, cum au resusit egiptenii sa creeze o asemenea minune a lumii intr-o durata de timp considerabil scurta, nefiind ajutati de forte extratereste asa cum se presupune, atunci trebuie sa citesti cele ce urmeaza.

Piramidele Egiptului Antic au fost o sursa inepuizabila de mister si mituri inca de foarte mult timp, discutata si dezabatuta peste tot in lume, dar mai ales de oamenii de stiinta.

Chiar daca o parte dintre secretele piramidelor au fost dezvaluite si deslusite, istoricii continua sa faca cercetari si sa se pronunte asupra felului in care vechii egipteni au mutat toate acele pietre masive prin desert, totul pentru a fi ansamblate apoi in spectaculoasele piramide pe care le stim si le vedem noi astazi.

Nisip ud

Egiptenii udau nisipul in desert pentru a-l face mai usor de transportat, de impins acele blocuri enorme pe sanii sau senile primitive create pentru mutarea acestora.

Ideea aceasta i-a venit unui profesor de fizica din Amsterdam care a vazut o pictura rupestra din mormantul unui faraon in care era reprezentata o armata de oameni impingand o statuie madiva situata pe o sanie imensa. In fata saniei, un om este infatisat tunand apa, si de multi ani, specialistii au crezut referitor la asta ca era ca un fel de ritual mai degraba.

Fizicianul insa nu s-a lasat convins de lucrul acesta, a cercetat mai departe si a testat cum nisipul ud poate reactiona in asemenea conditii . Insa nu mult dupa cercetarile sale a ajuns la concluzia ca intr-adevar, nisipul ud era elementul cheie in usurinta cu care vechii egipteni mutau si cladeau blocurile de nisip, astfel  creind  fabuloasele piramide.

Pentru construirea piramidelor, acestor opere, minuni ale lumii, egiptenii au trebuit sa transporte  blocuri grele de piatra si statui masive de-a lungul desertului. De fapt, muncitorii care au contribuit la cladirea piramidelor au plasat obicetele grele pe sanii pe care mai apoi le trageau peste nisipurile deserturilor. Cercetarile au dezvaluit faptul ca egiptenii probabil au creat nisipul in fata saniilor ude.