Probabil ai auzit si tu de foarte multe ori expresia „Toate drumurile duc la Roma”, care este folosita inca din perioada Evului Mediu si se refera, bineinteles, la faptul ca drumurile Imperiului Roman au luat nastere de la Roma. Dar, oare aceasta zicala are si un gram de adevar in ziua de astazi? Da, mai ales daca tii cont si de faptul ca ne-am dezvoltat atat de tare, incat infrastructura ne permite sa ajungem in cele mai dificile locuri de pe pamant.

Harta drumurilor catre Roma

Ei bine, designerii de la Moovel Lab au dorit sa afle care este raspunsul la aceasta intrebare iar din aceasta cauza au recrutat experti in geografie digitala, printre care si Raphael Reimman, astfel ca impreuna au putut stabili drumul proiectului de la Roma. Si, dupa cum se pare, extrem de multe drumuri de pe suprafata batranului continent chiar duc spre Roma. Oamenii de stiinta au cartografiat peste 400.000 de puncte de start din Europa si au descoperit ca fiecare ruta analizata si studiata ajunge la Roma. Rezultatul- o linie mai groasa trasata pe harta, care colecteaza mii de drumuri secundare sau cu o importanta mai mica- dovedeste ca intr-adevar, zicala este adevarata.

Insa, lumea pe care o stim in ziua de astazi este cu mult mai mare si mai extinsa comparativ cu cea care s-a desfasurat in timpul Evului Mediu. Mai mult decat atat, oamenii de stiinta spun ca nu chiar toate drumurile conduc catre Roma- deoarece exista oceane si alte obstacole geografice care fac imposibil acest lucru. Dar, printr-o coincidenta, oamenii de stiinta au descoperit ca exista 10 orase numite Roma in Statele Unite ale Americii- de fapt, se pare ca exista cate un oras numit Roma pe fiecare continent si aproape in fecare tara. Astfel, cercetatorii sustin ca daca ar introduce si aceasta informatie in lucrarea lor stiintifica, inseamna ca intr-adevar, toate drumurile duc la Roma. Tot ceea ce ne ramane este sa alegem care Roma dorim sa o vizitam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *