Se intampla de foarte multe ori sa trecem prin diferite lucruri care nu ne pun tocmai intr-o postura prea buna. Deseori trecem prin lucruri precum dezamagire la locul de munca. Care este motivul care ne aduce in aceste situatii? Ei bine, uneori ajungem in impas din punct de vedere profesional si toate aceste lucruri se intampla din cauza faptului ca nu suntem suficient de organizati.

In continuare vom discuta despre principalele lucruri de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa fii o persoana ordonata si organizata:

In primul rand este foarte important sa stii sa iti pui lucrurile in ordine.

Unii afirma ca un birou dezordonat ii ajuta sa fie mai creativi. Este deja demonstrat faptul ca – dimpotriva – oamenii sunt creativi in ciuda si nu datorita dezordinii; si aceasta pentru ca un mediu de lucru dezordonat este unul din principalii generatori de stres. Pentru functionarea optima a creierului este necesar ca spatiul de lucru sa fie unul aerisit si ordonat, care sa faciliteze concentrarea si efortul intelectual de durata. Iata cateva „reguli de aur” in acest sens: foloseste o tavita dedicata pentru informatia primita pe suport fizic. Aceasta tavita este echivalentul fizic al folderului Inbox pentru e-mailuri. Fiind un spatiu de stocare temporara a informatiei, asigura-te ca la sfarsitul zilei este golita. Sorteaza si indosariaza cu regularitate corespondenta importanta primita. Nu acumula hartii inutile: proceseaza informatia si rezolva sarcinile aparute, astfel incat sa eviti formarea stivelor coplesitoare de hartii. Stabileste un sistem personal de indosariere a documentelor. Foloseste un organiser bazat pe acelasi principiu integrator al „ariilor cheie”.

Astfel, va trebui sa aveti grija ca totul sa fie organizat. Aceste lucruri va vor face sa aveti parte de o linie dreapta a succesului.