sfaturiIndiferent daca scrii pe blog cu scopul de a castiga bani sau in interes propriu, iti doresti sa oferi informatii interesante de care cititorii sa fie incantati, sa se poata folosi, sau ambele. Trebuie sa redactezi continut de calitate, intrucat in domeniul bloggingului continutul este regele. Iata in continuare cateva recomandari simple in acest sens.

1. Scrie ca si cum ai spune tu ceea ce vrei sa transmiti. Majoritatea cititorilor sunt persoane similare tie. Atunci cand scrii, daca vei incerca sa te conectezi cu cititorul la un nivel personal, il vei face mai usor sa inteleaga mesajul pe care vrei sa il transmiti.

2. Documenteaza-te temeinic si abia apoi redacteaza un articol! Atunci cand stii despre ceea ce vrei sa scrii, sa transmiti, este mult mai usor sa incepi. Cunostintele pe care le ai despre un anume subiect vor genera un flux constant de idei, ajungand pana la punctul de interes major pe care il vizezi. Atunci cand scrii, trebuie sa fii in deplina cunostinta de cauza cu privire la chestiunea tratata in articol.

3. Aminteste-ti regula de baza: spune-i cititorului despre ceea ce ai de gand sa scrii printr-un titlu sugestiv si o scurta introducere. Apoi scrie ceea ce trebuie – continutul propriu-zis, iar apoi trage concluziile. Poate pare mult prea simplu, insa chiar functioneaza.

4. Abordeaza problema pe care o tratezi dintr-un unghi diferit. Exista mii de articole postate online si exista sansele ca cititorii sa fi aflat despre un anume subiect dinainte. Ofera-le ceva diferit, ceva unic, o abordare diferita, dintr-o alta perspectiva.

5. Articolele bune nu sunt scrise, sunt rescrise! Chiar daca te consideri infailibil, toti cadem prada greselilor. Prin urmare, dupa ce ai finalizat un articol, arunca inca o privire peste continutul scris: vei ramane surprins poate, dar vei gasi cu siguranta greseli pe care, daca le-ai fi gasit la alti bloggeri, nu le-ai fi tolerat.

6. Experienta personala este considerata o valoare. Daca unul din cititori cauta o informatie anume si o regaseste exprimata din propria ta perspectiva, din propria ta experienta, ii vei castiga increderea. Va afla cum ai reusit sa tratezi o anumita problema, cum ai depasit un obstacol sau cum ai iesit dintr-o anume situatie si va considera articolul util.

Urmand toti acesti pasi, iti vei creste considerabil sansele in lumea bloggingului. In egala proportie cresc si sansele ca articolele pe care le redactezi sa fie distribuite mai departe, recomandate si altor cititori. Exact asta este si ceea ce iti doresti, ca blogger!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *