Indiferent daca esti barbat sau femeie, daca urmeaza sa te prezinti in fata unei multimi sau pur si simplu este o zi oarecare ingrijirea unghiilor este musai. Asta pentru ca se tine cont de nevoia de igiena, mai presus de toate. Ce-i drept, in ultimul timp am dezvoltat o pasiune si un tot mai mare interes in ceea ce priveste modelul unghiilor, tiparul lor si cu ce culoare se definesc.

De-a lungul timpului au tot existat trenduri, de la unghiile cat mai naturale, la cele patrate, de la French style la culori neon si asa mai departe. Indiferent de astfel de aspecte, desi multe nu le pot ignora pur si simplu, trebuie sa stii ca totul se adapteaza. Fiecare dintre noi are o anumita placere din punct de vedere al unui stil anume. Asta insa nu inseamna ca trebuie sa adopti orice stil ar fi vorba numai de dragul unui trend. In fapt conteaza sa ti se potriveasca, in egala masura.

Se spune de asemenea despre haine ca nu trebuie sa le alegi pe cele care sunt la moda ci pe cele care iti plac si se potrivesc stilului, personalitatii tale. Una peste alta, iata cateva sfaturi despre ingrijirea unghiilor:

  1. Nu miza pe simplu, mai ales cand ai atat de multe optiuni. Am trecut de ceva vreme de acea etapa in care manichiura French era cea de adorat. Acum poti spre exemplu sa tinzi spre un astfel de stil insa sa iti doresti spre exemplu alte culori fata de albul simplu.
  2. Daca nu ai incredere in produsele de ingrijire pentru unghii si iti doresti sa eviti ingalbenirea lor poti apela si la trucuri naturiste. Uleiul de masline pentru intarire, zeama de lamaie pentru curatare, ai de unde alege. Insa nu uita ca un produs de genul base coat este profesional si iti poate usura munca.
  3. Unghiile cu gel sunt controversate pentru ca sunt pareri pro si contra. Pur si simplu alege ceea ce crezi ca ti se potriveste. Ai multe avantaje de cantarit, cel suprem fiind legat de imaginea impecabila a unor unghii care rezista mai mult timp.
  4. Nu agresa unghiile. Daca ai optat pentru unghiile cu gel mai ales nu le indeparta singura, acasa. Nu ai nici experienta necesara, nu ai nici tehnica si produsele care sa te ajute in acest sens. Pur si simplu asta poate duce la deteriorare a unghiilor.
  5. Indiferent de tipul de manichiura se recomanda folosirea unui top coat de protectie. Acest tip de lac, fara culoare, este cel care ajuta la mentinerea unghiilor, la rezistenta acestora de asemenea.
  6. Cuticulele nu ar trebui indepartate ci doar impinse. Au si ele un rol de protectie pana la urma asa ca nu ar trebui sa se exagereze in a se taia.

Exista numerose sfaturi, exista numeroase stiluri din care sa alegi. Nu esti singura care are dileme despre asta asa ca inainte de a alege un anume stil de manichiura vezi online care sunt si ultimele trenduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *