Suntem tineri la minte, suntem moderni si ne dorim sa traim intr-o tara dezvoltata si plina de beneficii care sa ne ajute si pe noi si pe copiii nostri in prezent si pe viitor. Proiectul international Do The Right Mix care este implementat la nivel international in cele mai multe tari a ajuns si in tara, sub denumirea de Do The Right Mix Romania.

Exista si o pagina de Facebook care indeamna la mobilitate si la schimbare in tara noastra, intru speranta unei societati mai pline de viata si mai sanatoase, mai dezvoltate si mai eco decat pana acum. Oricine poate vizita si da like paginii de Facebook https://www.facebook.com/DoTheRightMixRomania, care intregeste si prezinta ideea aceasta de altfel, de spargere a limitelor societatii actuale si de mobilizare in ceea ce priveste deplasarea urbana.

Cu totii, mici si mari ar trebui sa ne unim pentru o Romanie mai buna. Nu trebuie sa ne asteptam ca cineva de mai sus sa ne ofere toate aceste lucruri pe tava, pentru ca schimbarea mereu a venit de la noi si de la cei mai revolutionari dintre noi. Nu este nimic gresit, nu este nimic interzis, este vorba despre o libertate a sanselor si a alegerilor pe care le putem face in prezent.

Do The Right Mix, acum si in Romania

Legat de proiectul Do The Right Mix Romania, mai multe orase ale tarii sunt implicate in miscarile si conceptele acestuia. Bucurestiul se afla printre primele orase care au aderat la aceasta mobilizare „Alege. Schimba. Combina”. Comisia Europeana a dat start unui proiect cu o durata de 3 ani de zile care se desfasoara sub titulatura de „Do The Right Mix”. Pe pagina de Facebook mai sus mentionata pot fi vazute o serie de concursuri si miscari organizate in mai multe judete ale Romaniei.

Printre acestea se numara si Concursul „DTRM in orasul tau”, „Patrulele DTRM” sau „Mijlocul de transport potrivit”, care indeamna la utilizarea mijoacelor de transport in comun, in defavoarea mijloacelor de transport personale, care pot polua masiv mediul inconjurator si aglomera orasul. Este vorba despre organizarea unei saptamani de activitati care sprijina deplasarea urbana, protejarea mediului, ecologizarea si pastrarea pentru cat mai mult timp a normelor in favoarea acestuia.

Participantii la oricare dintre concursurile care sunt prezentate pe pagina de Facebook Do The Right Mix Romania implementeaza una sau mai multe masuri permanente care contribuie la transferul posibilitatilor de deplasare cu masina personala la deplasarea urbana, prin intermediul mijloacelor de transport in comun: autobuze, tramvaie, troleibuze, metrou, etc. Se are in vedere relocarea cel putin a unor spatii de circulatie in favoarea mersului pe jos, a ciclismului sau a calatoritului cu mijloacele de transport urban.

Aceasta este dorinta romanilor in ultima vreme: sa transforme tara intr-un loc mult mai curat, mai putin poluat si propice traiului si deplasarilor prin oras. De aceea, un like la pagina de Facebook Do The Right Mix Romania este recomandat pentru toti cei care isi doresc sa contribuie la sustinerea proiectului european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *