Renault anunta oficial modelul Talisman, inlocuitorul modelelor Laguna si Latitude si dezvaluie noi imagini si date tehnice.  Producatorul auto francez il plaseaza in aceeasi liga cu masini ca Volkswagen Passat, Opel Insignia si Mazda 6. Pe hartie, cel putin, noul Renault Talisman dovedeste ca are trasaturile necesare pentru a concura cu modelele mentionate anterior.

Imagini si informatii noi cu modelul francez

Berlina franceza are un design exterior elegant si dispune de spatiu suficient, avand 4.85 metri lungime si un ampatament de 2.81 metri. Partea frontala e dominata de grila cromata a radiatorului si de logo-ul supradimensionat Renault. Tot aici se gasesc si luminile de zi cu tehnologie LED care lumineaza in forma literei C.

In spate, stopurile lungi pornesc din colturi si continua catre logoul centrat pe capacul portbagajului care ofera un volum de incarcare de 608 litri, cu 22 de litri mai mare decat a principalului sau rival, Volkswagen Passat.

Inauntru, Renault Talisman ofera soferului si pasagerului fata scaune inspirate din fotoliile folosite de companiile de transport aerian la clasa Business (incalzite, cu masaj, cu memorie, ajustabile pe 10 directii si cu tetiere ajustabile pe 6 directii). In echiparea standard, Talisman ofera un sistem multimedia cu radio-CD si ecran LCD de 11 cm, iar nivelul de top vine cu un ecran de 22 cm si un sistem audio Bose cu 13 difuzoare.

In lista de echipamente de siguranta sunt disponibile regulatorul de viteza adaptiv, franarea automata in situatii de urgenta, detectorul de semne de circulatie, camera video pentru mersul inapoi, asistentul pentru parcare si head-up display-ul. De asemenea, versiunea de top a acestui model ofera virare cu toate cele 4 roti, pentru o mai buna stabilitate la viteze mari si o manevrabilitate mai buna la viteze reduse.

Renault Talisman va fi disponibil cu 5 propulsoare, dintre care doua pe benzina si trei diesel. Motorizarile pe benzina sunt 2.0 litri Energy TCe cu 150 CP si 1.6 litri Energy TCe cu 200 CP. Diesel-urile sunt reprezentate de binecunoscutul Energy dCi de 1.5 litri si 110 CP si de un 1.6 litri disponibil in 2 variante de putere, 130 si 160 CP.

Renault Talisman va fi prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2015 din septembrie si va ajunge in showroom-uri pana la sfarsitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *