Daca ai o idee de afacere in minte si vrei sa o pui in aplicare, insa nu prea ai resurse financiare la indemana, ai putea lua in considerare urmatoarele trucuri si sfaturi care sa te ajute sa te ajute sa te dezvolti si sa cunoscut in mediul afacerilor si, in special, in domeniul tau de business.

Daca, de exemplu, ai o afacere ce se ocupa cu vanzarea de bunuri si daca acestea trebuie sa fie transportate pana la cumparator, paseaza aceste costuri in partea clientului si asteapta pana cand fondurile vor fi primite pentru a acoperi costurile de transport.

In loc de a merge pe un anumit tip de sistem de procesare  a vanzarilor prea sofisticat, folosete PayPal sau Google Checkout pentru a strange platile expediate prin debite sau carti de credit. PayPal permite afacerii tale sa accepte platile online sau prin intermediul unui card reader mobil de conectat. Cu trasatura Google Checkout, clientii pot sa plateasca pentru cumparaturile pe care le fac prin simpla introducere a cardului de credit prin readerul din dotare sau prin selectarea butonului de Google Wallet de pe site-ul web.

PayPal si Google pot retine o mica taxa din fondurile expediate, in functie de volumul tranzactiilor, insa nu va trebui sa vii cu bani din buzunarul propriu. Asigura-te ca vei ajusta rata produselor tale si a serviciilor pentru a recupera veniturile pierdute.  Pentru a evita taxele ce sunt percepute de catre procesoarele comerciale, poti alege doar sa accepti bani pentru cumparaturile facute.

Acest lucru nu impune o problema de obicei pentru afacerile care servesc doar clientii de pe plan local, de vreme ce ATM-urile sunt de obicei in proximitate astfel incat clientii sa si vireze banii repede, cu toate ca vei putea descoperi faptul ca veniturile cresc daca le vei permite clientilor sa plateasca cu cardul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *