Cuplurile care isi impartasesc iubirea pe Facebook pot fi foarte enervante, insa par a fi aflat secretul unei relatii fericite. Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea din Wisconsin- Madison, oamenii care sunt mandri si se lauda pe Facebook cu privire la relatia pe care o au cu persoana iubita, sunt mai susceptibili de a avea o relatie mai lunga decat cei care nu o fac.

Noul studiu a analizat modul in care 180 de studenti si-au dezvaluit relatiile in mediul on-line, dar si cat de mult au fost indragostiti, in functie de postarile de pe retelele sociale. Participantii de la acest studiu, care erau cu totii cupluri, au raspuns, in primul rand, la intrebari de baza: varsta, sex, durata relatiei si nivelul de angajament.

Dupa ce au completat aceste formulare, studentii s-au logat pe profilul de Facebook si au permis oamenilor de stiinta sa inregistreze numarul de fotografii postate impreuna cu partenerii, daca pe profil era mentionata starea de dragoste- in a relationship, de cat de multe ori unul din parteneri a scris ceva pe Wall-ul celuilalt in ultima luna dar si numarul de prieteni mutuali pe care ii au in comun. Sase luni mai tarziu, oamenii de stiinta i-au intrebat pe studenti, prin e-mail, daca acestia se aflau in continuare intr-o relatie.

Dupa analiza factorilor mentionati, studiul a ajuns la concluzia ca persoanele care au declarat ca sunt intr-o relatie pe Facebook si au postat o fotografii impreuna cu partenerii lor, au fost mai susceptibili de a ramane angajati intr-o relatie.

Confirmarea iubirii in mod public intareste dragostea

Faptul ca multe persoane isi fac publica relatia pe retelele sociale inseamna ca o buna parte din acestia isi doresc sa traiasca in concordanta cu modul in care acestia se prezinta in realitate. Facebook afecteaza angajamentul in relatie, fie ca intr-un mod negativ, fie ca e pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *