Cu putin timp in urma s-a terminat Campania Nationala “Asigura-te” sprijinita de CSA, dar ma intreb cati dintre cei carora li s-au inmanat brosurile respective au si inteles cu adevarat mesajul transmis.
Problema cea mai mare in Romania in domeniul asigurarilor o reprezinta lipsa increderii si a educatiei. Sunt  putini care vor alege un asigurator mai scump, dar mai serios. Aproape toti vor prefera sa plateasca mai putin, sperand ca lor nu li se poate intampla nimic.
O alta discutie s-ar putea purta pe baza superficialitatii unor persoane carora nu le pasa ce date sunt inscrise pe polita RCA de exemplu. Desi nu figureaza in certificatul de inmatriculare, proprietarul fiind altul, anumite persoane considera corect sa fie trecuti ei ca si proprietari in asigurare, desi nu pot face dovada prin nici un document justificativ. Desi s-a incercat de-a lungul timpului prezentarea riscurilor la care se expun brokerii sau emitentii care accepta acest lucru, in continuare se practica.
Este bine de stiut ca o polita si nu numai asigurarea RCA, se poate emite doar in baza datelor din documentele oficiale ale bunului asigurat. Doar in felul acesta polita de asigurare este si valabila.
Cele mai importante elemente de pe o polita RCA de exemplu sunt : CNP –ul proprietarului, seria de sasiu/numarul de identificare, numarul auto, localitatea si judetul, cilindreea/masa, in anumite cazuri si puterea .
Este bine ca inainte de toate sa verificati si sa aveti siguranta ca a fost completata corect polita de asigurare.Au existat cazuri in care s-a refuzat despagubirea datoritei unei greseli a numarului de identificare. Dar pentru ca asigurarea rca nu se incheie pentru sine si pentru persoanele terte,atunci intervine superficialitatea.
Cei de la Rca Ieftin de exemplu atrag atentia daca seria de sasiu este gresita sau daca au fost introduce date eronate, cum ar fi CNP-ul cuiva  care nu figureaza in sistem cu acea masina (serie de sasiu).Dar daca veti incheia direct in orasul vostru RCA-ul,mai ramaneti un minut si reverificati datele cu talonul in fata.
Este singurul mod prin care ii puteti scuti atat pe dvs. cat si pe altii de pierdere de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *