Traim in aceasta lume atat de complicata, de agitata si de tumultoasa incat nu mai avem ocazia sa ne bucuram de lucrurile care sunt cu adevart importante pentru noi si de care trebuie sa tinem cont.

Avem nevoie sa fim fericiti insa nu contribuim la acest lucru. Din acest motiv, m-am gandit sa va indic cativa factori, despre care sper sa va fi dat seama ca sunt nefavorabil fericii. Iata anumite obiceiuri care ne fac nefericiti:

  • In primul rand, muncim fara pasiune. Trebuie sa recunoastem ca cei mai multi dinre noi mergem la serviciu doar de dragul de a merge si de a primi salariul. Foarte putine sunt persoanele care muncesc un anumit lucru cu drag, sa se trezeasca in fiecare dimineata cu  zabmetul pe buze doar pentru ca va urma sa faca ceea ce ii place. Creem sau nu, aceasta este un factor foarte important care ne influenteaza fericirea si o perturba.
  • Apoi, ne ghidam si incercam sa ne facem anumite modele in functie de ceilalati. Mai exact, daca observam ca anumite persoane din jurul nostru au o cariera de succes sau sunt apreciate pentru anumite calitati, ne preocupam cu compararea intre noi si persoana respectiva. Ei bine, acest lucru es foarte gresit deoarece ne influeteaza foarte mult negativ. Fiecare om are calitatile sale si trebuie sa se autoaprecieze.
  • Teama si grijile sunt si ele lucruri care defavorizeaza fericirea. Ne este frica de nou, de inedit si facem lucruri care ne afecteaza foarte mult fericirea. Este important sa facem fiecare moment la timpul lui pentru a nu avea niciodata regrete.
  • De asemenea, trebuie sa evitam ura cat de mult si sa nu ii facem loc in sufletul nostru. Ura nu face decat sa ne faca rau noua si celor din jur. De regula, ura este un sentiment puternic care deobrdeaza rautate. Incearca sa nu lasi niciodata acest sentiment sa isi faca loc in sufletul tau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *