Te ridici dimineata din pat si stralucesti de bucurie sau te trezesti si te plangi toata ziua ca nu ai dormit suficient? Fie ca sari din pat cu entuziasm, la scurt timp dupa ce soarele a rasarit sau fie ca preferi sa stai pana tarziu in pat si sa mai dormi pana la orele dupa-amiezii, acest lucru depinde in cea mai mare masura de ritmul circadian- desi are o medie de aproximativ 24 de ore pe zi, o multime de oameni fie ca au un ciclu mai lung sau mai scurt de timp alocat somnului, ii determina pe acestia sa fie pasari de noapte sau oameni care se trezesc cu noaptea-n cap. Oricare ai fi si tu, exista beneficii pentru ambele tipuri de oameni.

Cei care se trezesc dis-de-dimineata sunt mai productivi

Pasarea timpurie isi prinde prada rapid, astfel ca si cei care reusesc sa se trezeasca dimineata devreme sunt mai susceptibili sa obtina promovare la locul de munca, sustine un studiu. Biologul de la Harvard, Christoph Randler, a descoperit ca oamenii care se trezesc de dimineata sunt mult mai probabili sa fie de acord cu declaratiile care indica proactivitate, cum ar fi „imi petrec timpul in identificarea obiectivelor de lunga durata” sau „ma simt responsabil pentru ceea ce s-a intamplat”.

Cei care prefera sa mai doarma in plus dimineata, au o gandire mai creativa

Nu trebuie sa ne facem griji- insa creativitatea ar putea ajuta sa puna la treaba oamenii – la birou – care se trezesc dimineata devreme. Un studiu realizat la Univeristatea din Milano a descoperit ca oamenii „nocturni” au obtinut rezultate mai bune la teste care au masurat originalitatea, elaborarea, fluiditatea si flexibilitatea.

Matinalii sunt mai fericiti

Nu iti poti imagina acest lucru daca esti o pasare de noapte, insa prietenii tai matinali sunt primul lucru enervant pe care ii vezi de dimineata. Intr-un studiu realizat la o universitatea din Toronto s-a descoperit, in cadrul unei cercetari realizate pe 700 de oameni, ca cei care se trezesc in mod natural la ora 7 dimineata, au aratat o crestere de 19-25% in sentimentele de fericire, dinamism, veselie si vigilenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *