badhabitsAjungem sa ne manifestam in masina ca si cand am fi acasa. Problema intervine cand astfel de obiceiuri adoptate le aplicam si copiilor si chiar si mai rau, in timpul condusului. Sunt cazuri comune ale greselilor precum aglomeratia de lucruri si mizeria pe care o facem in masina. Mai mult decat atat, tine de greseli precum:

  • Folosirea dispozitivelor tehnologice in timpul condusului. In medie, 90% din cei care conduc vorbesc la telefon, arata studiile. Nici legea nu este de partea lor si singura scapare ar fi folosirea castilor, a metodei de handsfree. Ce ne facem insa cu atentia distribuita catre condus si catre vorbit in acelasi timp? Deloc de recomandat si de laudat.
  • 70% dintre parintii care conduc isi hranesc copilul sau se apleaca dupa obiecte cazute in masina. Nu este de asemenea un obicei bun si cu toate acestea isi asuma riscurile.
  • O mare parte din parinti, fie ca sunt sau nu insotiti de cei mici, prefera si sa aiba grija de sine in masina. Asa ca mai trag un ochi in oglinda, se uita la cum le sta parul, se aranjeaza spus intr-un cuvant.
  • De cate ori nu ai mancat in masina? Pare sa fie si un obicei al vremurilor moderne insa din pacate asta face ca ideea de a lua masa sa se schimbe intr-un ritual pe fuga.

Un astfel de sondaj de opinie scoate la iveala faptul ca traim intr-o continua graba. Poate ca nu este de mirare insa sa nu uitam ce pericole ne pasc din asta. Daca am invata ca cel putin in cazul copiilor avem nevoie de mai multa atentie, poate ca am evita anumite probleme in trafic. Asta ca sa nu mai mentionam de exemplul negativ pe care il oferim celor mici cu privire la modul in care facem, din pacate, multitasking cand suntem in masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *