Nu este placut sa mergem la medicul stomatolog. Si mai cu seama cand romanul parca s-a nascut instant cu frica de astfel de medici. De fapt poate ca nivelul de educatie nu este unul corespunzator cat sa se considere ca mersul la medic chiar si cand nu sunt probleme inseamna un necesar. Asa ca nici placere nu exista insa ar trebui sa fie si un grad cat mai mare de responsabilitate tinand cont de acele aspecte care ne afecteaza dantura.

Din lista de obiceiuri ce pot afecta dentitia se numara:

  • Mestecatul ghetii. Poate ca suna ciudat insa se pare ca exista numeroase persoane care adora un astfel de lucru. Nu numai ca dintii se pot crapa insa sensibilitatea lor creste, ceea ce va face ca dintii sa fie vatamati si nu inc ele din urma sa resimta totul de la rece la cald, cu mare accent pe durerea declansata.
  • Cercelul din limba este si el de natura sa afecteze dentitia. Asta pentru ca se poate afecta in primul rand gingia, ceea ce suporta si sustine dintele in primul rand dupa care si muscatul din metal sau inmultirea de bacterii sunt aspecte care afecteaza calitatea sanatatii orale.
  • Acizii, inducitori, mult zahar reprezinta o reteta a celor care la un moment dat au nevoie de dentist. Asta afecteaza smaltul dintilor, apar cariile si de aici pana la probleme complexe nu mai este decat un singur pas. Sucul de fructe este si el in aceasta lista si chiar si acele bauturi care se recomanda ca fiind dietetice.

Nu este necesara numai partea de ingrijire in ceea ce priveste dentitia. Chiar daca spalarea constiincioasa este cea care sta mla baza formarii placii si a cariilor se pare ca sunt si alte aspecte care afecteaza si de care ar trebui sa ne ferim in egala masura.

1 thought on “Obiceiuri care iti afecteaza sanatatea dentara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *