Ma gandeam de ceva vreme sa fac o investitie si sa imi cumpar o statie radio auto. Tot timpul intervenea insa altceva si omiteam aceasta achizitie care ma putea scapa de foarte multe probleme. In cele din urma am ajuns sa imi cumpar o statie CB Alan 52 si am scapat de toate bataile de cap.

Ca sofer intampini tot felul de situatii. Majoritatea folosesc statiile radio pentru a vedea pe ce portiuni sunt amplasate controale sau aparate radar, pentru a reduce viteza si a evita amenzile destul de mari. Recunosc, asta este scopul unei statii, dar de multe ori te salveaza si din situatii in care esti contra-timp, in care trebuie sa ajungi la destinatie pe cel mai rapid drum.

Saptamana trecut am dus un prieten la aeroportul din Cluj. Trebuia sa se intoarca in Anglia, la munca, dupa ce dintr-o incurcatura cu firma de unde inchiriase masina cat a stat in Romania a reusit sa piarda un bilet de avion rezervat cu 3 luni inainte. Nu a avut ce face si a cumparat un alt bilet, pe ultima suta de metri – cum se spune. A platit mai mult si mai ramanea si o alta problema foarte importanta: cu ce urma sa ajunga pana la Cluj.

Statia radio CB Alan 52 nu o aveam de foarte mult timp si era momentul perfect sa o testez. Ne-am imbarcat si am pornit la drum, dupa cum v-am spus eram si destul de presati de timp – distanta Suceava-Cluj trebuia acoperita in maxim 4 ore. Traficul a fost unul infernal – zi mai aglomerata decat acea duminica nu am mai vazut de foarte mult timp.

Statia s-a comportat exemplar. Am reusit sa o reglez in asa fel incat sa ma pot intelege cu „colegii”, sa ii aud foarte bine fara sa ma deranjeze alte zgomote de fundal. Am aflat foarte usor pe unde erau amplasate filtrele, portiunile de drum unde existau blocaje in trafic si chiar alte variante de traseu.

Fara statia CB Alan 52 nu am fi ajuns la timp la aeroportul din Cluj. Totul a fost la limita in acea zi, cu 5 minute mai tarziu daca ajungeam amicul meu gasea check-in-ul inchis. Recomand tuturor soferilor statia CB Alan 52, oricine reuseste sa aiba cu ajutorul ei „drumuri bune”, in plus are si dimensiuni reduse si este foarte usor de montat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *