In momentul in care temperaturile se schimba brusc si incep sa scada, oamenii din intreaga lume incep sa ia unele masuri pentru a evita bolile de sezon. Dar, cel mai important lucru consta in faptul ca trebuie sa avem grija de noi insine, indiferent de sezonul in care ne aflam. Din pacate, exista o multime de lucruri care nu ne informeaza asa cum trebuie atunci cand vine vorba de problemele legate de sanatate publica.

Idei de sanatate publica eronate

FDA aproba toate substantele chimicale noi. Cea mai mare parte a omenirii este de parere ca, inainte ca un medicament sa fie introdus nou pe piata, FDA realizeaza mai multe teste pe acestea. Din pacate, cu toate ca acesta este job-ul celor de la FDA, lucrurile nu functioneaza chiar asa cum ar trebui sa functioneze in mod normal. De exemplu, triclosanul- principalul ingredient utilizat in produsele antibacteriale, nu a fost testat niciodata de FDA. Problema a aparut abia in momentul in care o multime de produse au ajuns pe piata, dar cu toate acestea lipsa de testare a triclosanului este de neiertat, din moment ce oamenii de stiinta se implica in dicutii controversate in ceea ce priveste aceasta substanta.

Antibioticele sunt benefice pentru raceala. Din moment ce tinerii sunt mai predispusi sa prinda o raceala, parintii acestora devin din ce in ce mai ocupati. Aceasta ingrijorare parentala este usor de inteles, dar poate conduce la reactii exagerate care sunt foarte proaste pentru societate. De cele mai multe ori, parintii observa ca cel mic este bolnav, iar primul lucru pe care il fac este sa se duca direct la doctor cu el, in ideea de a prinde o reteta cu antibiotice. Din pacate, antibioticele nu sunt medicamente potrivite pentru orice fel de boala, astfel ca aceste medicamente nu sunt benefice nici pentru raceala. Daca acestea sunt administrate atunci cand nu este nevoie, oamenii pot dezvolta toleranta si rezistenta fata de antibiotice- iar acest lucru nu e tocmai benefic. Antibioticele sunt specifice pentru a lupta impotriva anumitor bacterii si nu sunt folosite pentru tratarea racelilor frecvente, de obicei cauzate de virusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *