Cercetatorii de la NASA sustin ca au descoperit recent o planeta care se aseamana foarte mult cu Terra, intr-o zona locuibila din jurul unei stele foarte indepartate. Aceasta planeta nou descoperita se crede ca este cu 60% mai mare decat Pamantul, aflandu-se in constelatia Lebada la o distanta de aproximativ 1400 de ani- lumina distanta fata de planeta albastra. Noua planeta a fost descoperita cu ajutorul telescopului Kepler, care este manevrat de catre oamenii de stiinta de la NASA. Kepler orbiteaza in jurul unei stele care este foarte asemanatoare cu Soarele din Sistemul nostru Solar in ceea ce priveste temperaturile sale dar si marimea, numai ca, sustin cercetatorii, aceasta stea este ma batrana decat Soarele.

Astronomul Jon Jenkins, de la Ames Research Center din Moffet Field, California, sustine ca noua planeta recent descoperita este una care seamna cel mai mult cu planeta locuita de oameni. Planeta poarta denumirea de Kepler-452b, se afla pe orbita unei stele care are o varsta de aproximativ sase miliarde de ani. Prin comparatie cu varsta Soarelui- care este de numai 4,6 miliarde de ani, Kepler-452b este absolut uimitoare, daca stam si ne gandim ca aceasta planeta a reusit sa supravietuiasca atata timp in zona locuibila din jurul stelei sale.

Kepler-452b

In urma descoperirilor de catre astronomi, se pare ca Kepler-452b se afla la o distanta fata de Soarele sau asemeni distantei dintre Pamant si Soare, reusind sa orbiteze steaua in numai 385 de zile. Una din conditiile de baza pentru ca o planeta sa poata sustina viata consta in apa in stare lichida, iar pentru ca se afla la o distanta atat de optima fata de Soare, temperaturile si apa ar trebui sa fie un lucru normal, asemeni pe Pamant.

Asadar, oamenii de stiinta au descoperit ca noua planeta ar trebui sa aiba o masa de cinci ori mai mare decat cea a Pamantului, iar din cauza unei raze cu 60% mai mare, Kepler-452b are sanse foarte mari de a fi o planeta telurica. Daca aceste lucruri se dovedesc a fi adevarate, atunci gravitatia de pe Kepler 452b ar putea fi de doua ori mai mare decat cea de pe Pamant. De asemenea, oamenii de stiinta de la NASA mai adauga ca exista posibilitati foarte mari ca nou planeta sa aiba o atmosfera mai densa decat pe Pamant si sa fie caracterizata de prezenta unui cer noros in cea mai mare parte a timpului, datorita vulcanilor activi de la suprafata sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *