Daca te mai gandesti ce ar mai putea sa apara pe piata si sa surprinda cu efectul tehnologic nu mai suntem departe de filmele SF. Mai nou tot ceea ce ne inconjoara capata o nuanta tehnologica si este si cazul meselor.

In urma cu ceva vreme ajungeam sa ne minunam de frigiderele cu personalitate, cele care ne vorbeau direct despre ingrediente si ce se afla in ele, despre posibile retete pe care sa le incercam, ce nu mai trebuie din lista comuna de alimente. Acum insa si masa poate fi una cu inteligenta artificiala. Asa numita masa viitorului este prezentata de IKEA in cadrul unui festival de la Milano.

Posibilitatea acestei mese de a pastra ingredientele proaspete este doar una din partile incantatoare ale acestui tip de masa. Dispune de un sistem de reciclare si de asemenea este considerata un real ajutor in bucatarie pentru ca revolutioneaza gastronomia si modalitatea simplista prin care putem gati.

Inventia cu pricina vine ca rezultat al unui proiect numit „A table for living”. Printre oamenii cu creativitate care au facut parte la acest proces se numara si studenti din Suedia si nu numai. Din aceleasi dotari ale mesei cu pricina se numara si posibilitatea de a cantari ingredientele, de a desena retete si practic de a se transforma intr-un soi de ghid pentru cel care gateste. Asta se realizeaza cu ajutorul unui proiector deasupra mesei.

Cum sa le gatesti, ce retete sa adopti sunt cateva idei pe care masa cu pricina ti le ofera pe baza acelor ingrediente ce se afla pe suprafata. Nu te mai chinui sa te gandesti ce gatesti ar putea suna ca slogan pentru aceasta masa. Doar ca pentru moment bucuria de a sti ca exista asa ceva se rezuma la plan de viitor. Conceptul este pana acum unic insa nu se produc mese de acest gen in serie.

1 thought on “Masa cu personalitate tehnologica

  1. As vrea sa cumpar niste advertoriale la tine pe blog si nu am gasit o alta metoda de a te contacta.
    Imi poti trimite un mail?

    Multumesc,
    Filip Pocea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *