Cantareata galeza Marina and the Diamonds a lansat saptamana trecuta al treilea album din cariera, intitulat „Froot” (un joc de litere al pronuntiei pentru cuvantul „fruit” – ro. „fruct”). Melodia si versurile au fost scrise de Marina, de productia lor ocupandu-se aceasta si David Kosten, care a mai lucrat cu Bat for Lashes, Coldplay si Everything Everything.

Albumul este o productie indie pop/synthpop iar versurile cantecelor exploreaza teme precum iubirea de sine, mortalitatea, solitudinea, relatiile cu fostii parteneri sau dualitatea umana. Majoritatea temelor au fost prezente si in albumele precedente, insa e important de mentionat ca se poate observa o evolutie in mentalitatea cantaretei. Dupa cum au precizat unii fani, daca in primul album se detesta pe sine, iar in al doilea se lupta cu ea, in acest proiect pare ca a ajuns la pace cu sine, acceptandu-se pe ea, asa cum e, realizand ca iubirea de sine este primul pas catre iubirea altora.

Criticii i-au oferit recenzii pozitive, considerandu-l mai bun decat predecesorul si la fel de bun sau mai bun ca albumul de debut, „The Family Jewels”. Comercial, albumul a avut, deocamdata un succes mediu: desi a debutat pe locul 10 in clasamentul britanic, este cea mai joasa pozitie ocupata de un album de-al muzicienei, desi acest lucru s-ar putea datora faptului ca albumul a aparut pe net ilegal cu cateva saptamani inainte de lansare, iar cantareata a incarcat apoi, treptat, fiecare piesa de pe album pe contul ei de YouTube.

Albumul a mai atins locul 4 in Irlanda, 9 in Scotia si 12, atat in Australia, cat si in Noua Zeelanda.

Piese recomandate: „Froot”, „I’m a Ruin”, „Can’t Pin Me Down”, „Better Than That”, „Immortal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *