Regina muzicii pop, Madonna, a lansat saptamana aceasta un nou album, intitulat „Rebel Heart”. Albumul a fost scris in colaborare cu unii dintre cei mai de succes producatori contemporani, precum Diplo, Avicii si Kanye West.

Desi un album pop/dance, in general, ca de obicei, Madonna refuza sa se limiteze, piesele continand elemente din diferite genuri, precum reggae („Unapologetic Bitch”), trap („Bitch, I’m Madonna”) sau house-ul anilor 1990 („Living for Love”), dar si balade folk („Body Shop”) sau traditionale („Ghosttown”).

Dupa succesul mediu al albumului anterior, atat din punct de vedere comercial, cat si critic, intitulat „MDNA” (2012), aceasta lansare a fost descrisa de unii critici ca fiind cel mai bun album al ei de la „Confessions on a Dance Floor” (2005), „Music” (2000) sau chiar „Ray of Light” (1998), acesta din urma fiind considerat de majoritatea specialistilor cel mai bun album al muzicienei.

Intr-adevar, albumul este unul de exceptie, despre care nu pot spune decat lucruri bune – nu stiu cum reuseste Madonna sa sune contemporan, dar si original in acelasi timp, insa i-a iesit din nou.

rebel heart

Albumul exploreaza mai multe teme: consumul de droguri („Devil Pray”), dorinta de rebeliune („Rebel Heart”), sexul („Best Night”), iubirea („Beautiful Scars”), lipsa iubirii sau despartirea de persoana iubita („Living for Love”, „Unapologetic Bitch”), dorinta de a fi mai buni („Borrowed Time”), faptul ca nu ne simtim intotdeauna puternici („Joan of Arc”) sau chiar o retrospectiva a carierei artistei („Veni, Vidi, Vici”).

Pana acum, albumul s-a clasat pe primul loc al clasamentelor din Australia si Olanda (in Australia fiind artistul cu cele mai multe albume clasate pe prima pozitie, la egalitate cu U2), precum si in top cinci in Finlanda, Franta, Irlanda si Regatul Unit.

In cateva zile se va publica si noul clasament Billboard 200, iar atunci vom afla daca solista va obtine al noulea #1 din cariera, devenind al saselea consecutiv; doar Beatles si Rolling Stones, respectiv Elton John si Eminem au mai multe albume #1 consecutive cu opt, respectiv, sapte. Daca va reusi, Madonna ii va egala pe The Rolling Stones si Garth Brooks pentru locul patru intre artistii cu cele mai multe albume pozitionate pe prima pozitie.

Albumul este disponibil in trei variante: standard, deluxe si super deluxe.

Piese recomandate: „Living for Love”, „Ghosttown”, „Unapologetic Bitch”, „Joan of Arc”, „Wash All Over Me”, „Messiah”, „Rebel Heart”, „Addicted”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *