Avand in vedere ca in aer nu sunt aceleasi conditii ca si pe pamant, zborul cu avionul impune anumite reguli. Spre exemplu stiai ca in aer pilotul detine autoritatea suprema? Poate avea drept de a aresta pe cineva, daca este cazul. Sunt multe lucruri nestiute despre acest subiect.

Protocolul spune ca trebuie sa se urmeze anumite lucruri care sa nu impuna panica in randul pasagerilor. Este oarecum o forma de compromis. Iata cateva lucruri pe care nu ti le spune nimeni, fiind oarecum secrete ale jobului; din marturiile celor care au lucrat ca si insotitori de zbor iata cateva lucruri:

  1. Cafeaua din avion este de regula fara cofeina. Nu ti se spune asta insa este oarecum o necesitate pentru a evita ca pasagerii sa fie prea stresati, prea agitati din cauza consumului de cafea. Pare logic, nu-i asa?
  2. Apa servita sau cu care se face cafeaua este una mai putin curata. Provinte din rezervoare care nu sunt intretinute. Asta se intampla desigur la clasa economica pentru ca la clasa business apa servita este imbuteliata.
  3. Nu ai de unde sa stii insa printre bagajele de mana se poate intampla sa fie si organe transportate. Desi sistemul medical ar trebui sa aiba linii directe, rapide si separate, nu este exclus ca la bordui oricarui zbor sa existe un echipaj care transporta un organ.
  4. Te-ai gandit ce se intampla cand un pasager moare? Ei bine aici incepe povestea de speriat. Insotitoarele de bord trebuie sa se comporte ca si cand nimic nu s-a intamplat. Ba mai mult decat atat, pasagerul este acoperit cu o patura si celorlalti li se spune ca doarme, ca este sedat sau obosit pur si simplu. Nici nu ar avea ce sa faca cu un cadavru astfel ca cei din jur trebuie sa stea in continuare alaturi de acesta. Numai daca ai sti purul adevar…
  5. Crezi ca un insotitor de zbor primeste bacsis? Ei bine nu este exclus acest lucru si in schimb atentia acestuia va fi sporita fata de cererile unui pasager anume.

De asemenea, parca ironic, cand se anunta sa se inchida telefoanele insotitorii de zbor tocmai atunci le folosesc. De fapt in astfel de momente au si ei timp sa isi verifice telefoanele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *