In lume exista se pare tot felul de legi, care mai de care mai hilare. Cu toate acestea se pare ca sunt de respectat de vreme ce inca sunt in vigoare. Pe cat de ciudat pe atat de adevarat, iata care sunt cele mai cunoscute legi din acest sir, din intreaga lume:

  1. In Danemarca nu este ilegal sa evadezi dintr-o inchisoare.
  2. Daca ajungi in Myanmar trebuie sa stii ca accesarea internetului nu este legala. Si chiar poti sta dupa gratii pentru incalcarea acestei legi.
  3. Guma de mestecat este cea pe care o consumi oricand. Poti face asta insa nu si cand vine vorba de Singapore.
  4. In Marea Britanie sa fii insarcinata vine la pachet cu tot felul de beneficii. Asta inseamna sa poti sa iti faci si nevoile, oriunde se poate. Pur si simplu, gravidele sunt protejate.
  5. Carolina de Nord – nu ai voie sa injuri cand in prezenta ta este si un mort. Fie el si fara simturi, trecut in nefiinta, se pare ca tot conteaza.
  6. Poate ca din prostie sau cine stie ce motive iti vei dori sa imbeti un peste. Trebuie sa stii ca in Ohio asta se pedepsete, inseamna se pare chiar si inchisoare.
  7. Dar in Florida este cu atat mai peste masura sa te dai cu parasuta. Discriminarea merge si mai departe de atat: femeile necasatorite care fac asta in zilele de sambata pot fi chiar si arestate.

Lista continua cu astfel de legi. In Vermont saracele neveste au nevoie de aprobare de la sot daca au nevoie de placa dentara. Pai cum vine asta? Cu siguranta ca toti se intreaba cum este posibil asa ceva. Ei bine intr-o oarecare masura totul este inca in vigoare pentru ca se accepta tacit. Alte ori, nu s-au actualizat legile inca din vremurile vechi.

1 thought on “Legi ciudate insa adevarate

  1. Adevarul e ca in unele tari din lume sunt legi tare ciudate. Mai ales in America din ce am mai citit si eu exista unele care sunt chiar absurde! Probabil sunt ramase acolo, uitate … chiar daca nu se mai aplica

Comments are closed.