Invata de la criza ca in momente dificile este tot mai important sa te mentii echilibrat. Invata de la criza orice se poate depasi insa urmarile sunt cele care te vor bantui. Printr-o criza financiara trecem cu totii la un moment dat asa ca cel mai bine este sa invatam sa gestionam totul.

Iata ce te invata criza:

  1. Nu cunosti, lasa la o parte. Nu investi in ceea ce nu stii pentru ca tocmai necunoasterea te poate baga in faliment. Un concept atat de simplist te poate tine departe de probleme si de investii fara rost pe plan extins in viata si nu numai cand vine vorba de o perioada de criza.
  2. Nu te gandi sa mergi la banca daca nu ai un dosar care sa includa de toate. Pe langa veniturile stabile si consistente tine de asemenea si de partea de sustinatori, de co-debitori si de un nivel de indatorare destul de mic pentru a avea reusita.
  3. Ca tot vorbeam de indatorire, se pare ca nivelul de indatorire nu trebuie sa fie unul exagerat. Dar, chiar si cand banca iti accepta sa spunem un nivel de 70% asta nu inseamna ca trebuie sa fii si tu de acord. Asta inseamna sa nu te afunzi pentru ca perioada de prosperitate nu va dura la nesfarsit. In final, toate trec. Prefera sa pastrezi un echilibru din punct de vedere al banilor pe care ii produci si pe care ii vei datora luna de luna.
  4. Munca trebuie sa fie baza. Asta inseamna ca indiferent cat de bine sau prost merge din punct de vedere financiar munca nu trebuie sa fie o lipsa sau un dezinteres. Gandeste-te ca acolo unde nu pui osul la treaba, mai cu seama in perioade de crize vei fi primul vizat de a iesi dintr-o schema a compensatiilor financiare.

1 thought on “Invata de la criza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *