Ne asteptam ca in cadrul unui interviu sa aiba loc anumite schimburi de informatii. Este si normal ca cel din fata ta sa intrebe despre experienta si asa mai departe in timp ce viitorul sau posibilul angajat sa intrebe despre conditiile de munca. Scurt si la obiect.

La ce nu ne asteptam in cele din urma devine de fapt si marea surpriza insa este in egala masura si testul ce trebuie sa il trecem. Sa nu uitam ca interviul de angajare este si partea edificatoare care sa ne testeze din alte puncte de vedere decat cel al experientei in campul muncii. Doar ca este si greu de inteles ce legatura poate sa aiba sosetele spre exemplu cu modul in care poti munci in cadrul unui departament.

Contand pe partea de ingeniozitate se pare ca angajatorii isi doresc din ce in ce mai mult sa aiba grija nu numai de indeplinirea unui target cat si de partea de a depasi aria clasica. Isi dau seama ca tehnicile moderne intr-un interviu sunt in masura sa spuna mai multe despre caracterul si personalitatea unui angajat sau posibil angajat.

Din lista de intrebari oarecum surprinzatoare cand vine vorba de intrebari ciudate in cadrul unui interviu se numara intrebari de genul: „cum va tineti sosetele in dulap” sau „undeva doriti sa va petreceti vacanta”, care a fost ultima destinatie sau ce tip de paine consumati. Intrebari ce ar putea parea personale sunt de fapt cele care in esenta aduc in prim plan ceea ce tine de caracterul unei persoane, ceea ce tine de capacitatile unei persoane de a munci in cadrul unei firme.

Data viitoare cand se comunica o anumita intrebare ar trebui sa avem in vedere ce se ascunde in spatele interesului de a cunoaste mai multe despre noi. Desigur, disimularea nu este ceea ce ajuta insa nu ar strica sa avem bagare de seama la astfel de pasi.