„LOL” este deja de domeniul trecutului. Intr-adevar, nu avem de unde sa stim daca o persoana din spatele calculatorului chiar rade atunci cand spunem o gluma, insa se pare ca cele trei litere nu sunt suficient de expresive. Un nou raport realizat de catre cei de la Facebook a ajuns la concluzia ca numai 1,9% dintre utilizatorii retelei de socializare mai folosesc expresia „LOL”. Iar, majoritatea utilizatorilor care formeaza acest procent fac parte dintr-un grup de oameni cu varste mai mari.

Ceea ce omoara expresia „LOL” este preferinta noastra pentru a utiliza „haha”, „hehe” sau unele emoticon-uri. Raportul Facebook arata ca mai bine de jumatate din utilizatorii retelei de socializare exprima rasul prin „haha”, 13% prefera „hehe” iar o treime dintre acestia nu folosesc cuvinte- prefera sa utilizeze o fata zambitoare atunci cand doresc sa afiseze o expresie vesela.

Potrivit Oxford English Dictionary, „LOL” se afla pe cale de disparitie din cauza faptului ca ar putea avea o semnificatie ambigua. De exemplu, atunci cand un prieten iti scrie LOL, exista sanse ca acesta sa exprime ras, sarcasm sau desconsiderare- sustin psihologii. Pe de alta parte, „haha” ar putea exprima o actiune de bucurie daca este prelungit: „hahahahahahaha”.

Asadar, „haha” inseama ca intr-adevar esti distrat, ca ai ras in viata reala. Insa, un „ha ha” poate inseamna sarcasm. Psihologii sustin ca mai multi de trei „ha” inseamna ca utilizatorul care foloseste expresia chiar se bucura si rade in viata reala, lucru care nu se poate intampla si in cazul LOL.

„Hehe” si emoticon-urile

De asemenea, psihologii avertizeaza ca „hehe” este o expresie ce este utilizata mai preponderent in randul barbatilor, fiind o expresie ceva mai misterioasa: „<hehe> imi aminteste de Scooby Doo”- si chiar asa si este daca ne gandim ca rasul personajului de desene animate este mascat sau chiar muzical.

Utilizarea pe scara larga a emoticon-urilor este intriganta si alarmanta. Ar putea inseamna ca stiinta comunicarii este pe cale de disparitie, insa ar putea fi un semn conform caruia reusim sa citim mai bine gandurile prietenilor nostri virtuali. Dar, cine ar nevoie de cuvinte cand exista imagini care spun mai bine de 1000 de cuvinte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *