fotografieA gresi este o parte inevitabila a procesului de invatare, iar arta fotografica nu face exceptie de la acest aspect. Pentru multi din cei ce cocheteaza cu fotografia, a depasi greselile si a se perfectiona devine un element crucial pentru reusita. Insistand prea mult insa, dorindu-si rezultate prea rapide, fac unele greseli. Care ar fi acestea vedem in continuare.

1. Cumpara foarte multe echipamente fotografice deodata. De o astfel de greseala sunt afectati atat fotografii amatori cat si cei profesionisti. Multi traiesc cu impresia gresita ca a avea aparate foto de ultima generatie ii transforma in fotografi excelenti. In fapt, cei mai buni fotografi sunt cei care reusesc sa imortalizeze fotografii uimitoare cu orice aparat foto. Prin urmare nu trebuie cumparate cu gramada, ci odata achizitionata o camera foto sau un nou obiectiv, trebuie perfectionata tehnica si invatat modul de utilizare cel mai eficient.

2, Balans incorect de alb. Aceasta greseala este comuna, in special cand aparatul foto este lasat pe modul automat, corectand de unul singur luminozitatea. Cea mai buna varianta este setarea manuala a luminozitatii si balansului de alb, pentru a evita munca de editare ulterioara.

3. Imagini focalizate incorect. Aceasta greseala are loc atunci cand fotograful se bazeaza tot pe reglajele automate ale aparatului foto. Rezultatul direct este focusul pe un obiect plasat in fata sau in spatele subiectului fotografiat. Din nou reglajul trebuie facut manual.

4. Prea multa editare. Desigur exista fotografii ce trebuie retusate, insa un contrast excesiv sau o luminozitate accentuata focalizata pe subiectul fotografiat pot parea uneori fara bun-gust. Editarea trebuie facuta doar acolo unde este cazul, si pentru a fi inlaturate eventuale mici defecte, nu pentru a modifica radical intreaga compozitie a fotografiei.

Alaturi de toate aceste greseli, a uita bazele fotogragiei este o alta. Chiar daca te-ai acomodat cu chestiuni ce tin de focus, de compozitia imaginii, expunere, luminozitate si contrast, nu trebuie sa uiti sa ai tot timpul bateriile incarcate, memorie suficienta pe card sau chiar si baterii si carduri de rezerva. In plus, inainte de a incepe sa faceti fotografii, inlaturati capacul de pe lentila: ati ramane surprinsi sa aflati ca aceasta greseala mai este facuta si de unii fotografi profesionisti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *