Fata de reprezentantii masculini se pare ca femeile au mai multe de infruntat. Se lupta cu prejudecati si concepte dintr-o societate care inca crede in ceea ce inseamna inegalitate intre sexe. Asadar, au cu ce si de ce sa se lupte.

Poate ca nu te-ai gandit pana acum insa se pare ca femeile sunt cu mult mai judecate decat barbatii cand vien vorba spre exemplu de imaginea lor. Asta inseamna ca daca se ingrasa au o problema, daca sunt slabe nu e de bine ca nu o duc bine in viata. Vina este tot a lor si fata de barbati sunt aratate cu degetul. In schimb un barbat mai ca este felicitat pentru ca se ingrasa, semna clar ca ii merge si bine sau ca si-a ales bine sotia de vreme ce stie sa il ingrijeasca.

Cand vine vorba de a iesi in public si aici este o intreaga controversa. Se crede ca un barbat timid parca e vai de el insa o femeie asa ar trebui sa fie. Caci tupeul ei este cam aspru criticat; femeia intre barbati spre exemplu nu este o imagine care se cade insa un barbat in jurul caruia roiesc femeile este cel care stie ca are ce arata si are cu cine si cu ce.

Mergem mai departe de atat si aflam si despre diferentele la locul de munca. O femeie la conducere inseamna o femeie care ar putea prea usor sa se piarda cu firea, cea care se implica prea mult si nu ar da bine sareprezinte o firma. Nu acelasi lucru se poate spune despre barbati, desigur.

Contrar aparentelor se pare ca la noi exista cele mai multe firme care ofera femeilor sansa de a fi la conducere, cele mai multe femei manager si asa mai departe. Doar ca balanta inca nu se inclina in mod egal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *