Daca ne luam dupa ceea ce zice Wikipedia aflam ca o fantoma sau o stafie este este o fiinta ireala, imaginara, pe care cred ca o vad, sau pretind ca o vad, unii oameni, si care ar reprezenta de obicei duhul unui mort legat de pamant.

De obicei, se zice ca o fantoma este o reprezentare a sufletelor celor decedati, fiind diferite de strigoi. Principala actiune a fantomelor este acea de a „bantui”-  adica se arata in locurile in care au trait in timpul vietii, cel mai adesea fara a interfera cu existenta actualilor locuitori, cel mult, speriindu-i. Uneori pot fi vazute, alteori isi fac simtita prezenta numai prin sunete sau semne. Urmarile faptelor lor sunt ceea ce este cunoscut sub numele de poltergeist.

In ciuda faptului ca vanatorii de fantome se chinuie de ceva timp sa demonstreze ca aceste stafii chiar exista, inca nu avem dovezi clare in acest sens.

Pe langa teoria relativitatii, Einstein s-a preocupat si de conservarea energiei. El a demonstrat ca marimea energiei din Univers ramane constanta in orice moment, ca energia nu poate fi creata sau distrusa. Asadar, ce se intampla cu energia oamenilor cand acestia mor? Conform lui Einstein, acestea se transforma intr-un alt fel de energie. Albert Einstein a demonstrat ca energia nu dispare, ci se schimba intr-o alta forma. Cat traim, avem energie electrica in corp. Ce se intampla cu aceasta energie, care ne permite noua sa respiram si inimii noastre sa bata, dupa ce murim? Nimeni nu cunoaste raspunsul la aceasta intrebare.

Ce spune Biblia despre acest lucru?

Daca termenul de fantoma inseamna „fiinte spirituale”, raspunsul este cu siguranta „da”, exista. Daca termenul inseamna defapt „spirite ale oamenilor care au murit”, raspunsul este „nu”. Biblia face clar faptul ca exista fiinte spirituale, atat bune cat si rele. Dar Biblia neaga ideea ca spiritul persoanelor decedate ar putea ramane pe pamant si i-ar „bantui” pe cei vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *