Despre bucatarie se poate spune, intr-o oarecare masura, ca reprezinta inima unei locuinte. De ce? Intrucat e locul in care se intalneste familia si se pregateste mancarea. Tocmai de accea trebuie sa aibe cele mai moderne echipamente pentru siguranta reusitei oricarei retete si aducerea zambetelor celor dragi. Unul din lucrurile care ar trebuii sa apartina unei bucatarii este cantar de bucatarie cumparat de la homeX, fiind un instrument ce ar trebui sa fie nelipsit din locuinta noastra.

In primul rand cantarul de bucatarie este de mare ajutor bucatarului atat la prepararea de retete cu ingrediente speciale ce trebuiesc atent dramuite, cat si gatirea retetelor mai simple. Un lucru este clar: a trecut timpul cand ingredientele erau cantarite cu cana, cu lingura sau cu castronul/farfuria, fapt ce ducea la o anumita inexactitate in prepararea retetei. Cantarirea “din ochi” nu mai este necesara datorita cantarului de bucatarie care poate masura chiar pana la un gram ca fractiune de cantarire. Astfel, precizia cantaririi ingredientelor pentru felul de mancare preferat va garanteaza, pe langa reusita retetei, si garantarea succesului.

In afara de ajutorul acordat celor care tin dieta la controlul dimensiunilor portiilor, cantarele de bucatarie sunt populare printre pasionatii de bucatarie care vor sa gateasca retetele corect. Metodele traditionale de masurare a ingredientelor cum ar fi „pun cat cere” sau „pun dupa ochi” adauga in medie cu peste 10% mai multe ingrediente decat necesare. Folosirea unei cani gradate nu mai este la fel de atragatoare pentru bucatarul modern care vrea sa obtina acelasi gust de fiecare data cand prepara o reteta. Cele mai bune cantare de bucatarie te ajuta sa adaugi de fiecare data cantitati exacte de ingrediente.

Orice bucatar va poate confirma ca acele cutite de bucatarie care taie bine sunt cele mai importante instrumente dintr-o bucatarie. Un cutit ascutit nu numai ca este mai eficient, dar paradoxal, este si mult mai sigur. Aceasta deoarece el isi pastreaza fermitatea taierii, fara aplicarea unei forte prea mari si astfel nu mai poate aluneca cu riscul de a ne rani.

Daca esti un bucatar in devenire, probabil ca te-ai atasat de un cutit anume. Are greutatea potrivita, este extrem de practic, pentru ca te-ai obisnuit cu el. Din obisnuita vei continua  sa tai cu el desi iti va fi din ce in ce mai greu, deoarece isi va pierde din calitatile initiale. Dar, pentru a putea evita neplacerea aceasta, am putea cumpara pur si simplu cutite de bucatarie care taie bine.

Tot ce-ti trebuie pentru bucatarie de la HomeX.ro este reprezentat de gama foarte variata de cutite, dandu-ne posibilitatea de a alege cutite de bucatarie din otel inoxidabil pana la ceramica sau teflonate.

1 thought on “Echipamente pentru bucatarii moderne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *