Bansky este un artist complex si cu viziune aparte. O demonstreaza si ceea ce a reusit sa realizeze in cadrul parcului Dismaland. Dorit a fi o parodie de la Disneyland, aici totul este de un contrast deosebit, intre distractie si sumbru. Nu stii daca aici vii pentru ca e fun sau doar pentru ca e ceva nou in the area.

Curios este ca identitatea acestui artist nu este cunoscuta si cu toate acestea se pare ca rezultatul in cadrul parcului Dismaland este cu adevarat unul de succes. Nu trebuie sa mergi pe premisa clasica caci pana la urma o demonstreaza cifrele. Au fost cozi imense in prima zi de debut pe „piata”. Chiar daca au avut de asteptat pana cand sa plateasca intrarea de cateva lire, britanicii au stat cuminti la rand. Si online lucrurile s-au miscat greu. Potrivit presei se putea intra online pentru rezervare si cumparare de bilet. Asa ca prima zi a fost un succes de vreme ce 6 milioane de utilizatori si dornici de turism au blocat serverul.

Ce este asa spectaculos si atractiv la acest parc. De fapt nu se poate spune ca este asa. Depinde de cum privesti lucrurile; in fapt intentia a fost clar aceea de a parodia celebrul parc Disneyland, de unde si numele atipic si care te duce intr-o zona ceva mai sumbra. Mai apoi, acelasi concept te urmareste la fiecare pas. Asa descoperi ca cei din cadrul parcului sunt parca morocanosi, sunt imaginea unei plictiseli dezolante si debordante. La un moment dat, imaginea acestora este chiar hilara. Cum sa te prefaci atat de multe ore ca esti boring? Si suparat?

Dincolo de partea superficiala, in cadrul aceluiasi parc se pot admira celebre scene din lumea reala, precum inghesuiala imigrantilor. Deci, destul de interesant de vizitat pana la urma. E si asta o experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *