Tin minte ca atunci cand eram mic, eram de-a dreptul fascinat de dinozauri, acei giganti ce au stapanit planeta in urma cu multe milioane de ani. Colectionam toate revistele cu celebrele reptile si urmaream orice animatie in care apareau dinozauri. Apoi am descoperit jocurile online si marturisesc ca si in prezent, chiar daca nu mai sunt copil, tot mai dau un click, din cand in cand, sa intru in pielea ferocilor pradatori preistorici.

O trecere in revista a istoriei dinozaurilor

Dinozaurii au aparut la sfarsitul perioadei triasice, adica acum in jur de 220 milioane de ani. In scurt timp s-au raspandit pe toate suprafata Pamantului, gasindu-se in acest sens fosile chiar si in Antarctica. Conform specialistilor, dinozaurii se clasificau in doua grupe principale: dinozaurii ierbivori si cei carnivori. Dinozaurii ierbivori aveau adesea dimensiuni gigantice, pentru a se apara de pradatori. Spre exemplu, brontozaurul avea 20 de metri lungime si cantarea cam 35 de tone. Brachiozaurul nu era nici el mai prejos, fiind un dinozaur ce avea 14 metri inaltime, 26 metri lungime si cantarea nici mai mult, nici mai putin de 50 de tone. Iar dinozaurii carnivori erau niste adevarate masini de ucis. Tyranosaurus Rex era cel mai de temut pradator. Desi nu era foarte mare in comparative cu alti dinozauri (avea 8 metri inaltime si cantarea 15 tone), T-Rex nu avea practic niciun rival. Archaeopteryx era o reptila zburatoare ce ajungea pana la jumatate de metru iar Oviraptor era cosmarul cuiburilor fiindca se hranea cu oua.

Cand au fost descoperite urmele existentei dinozaurilor

Primele marturii ale existentei dinozaurilor au fost descoperite relative tarziu, abia in secolul 19 atunci cand oamenii de stiinta au scos la iveala primele fosile. De atunci gigantele reprile nu au incetat sa-i fascineze pe oameni. Hollywood-ul spre exemplu a speculat aceasta oportunitate si astfel s-au nascut adevarate capodopere cinematografice precum Jurassic Park.

Dinozaurii s-au mutat si ei in mediul online

Desi au disparut acum 65 milioane de ani, cinematografia si jocurile online au adus dinozaurii din nou la viata. Astfel, gratie internetului, unii dinozauri au devenit niste creaturi destul de gingase si simpatice. Marturie stau jocurile online in care dinozaurii sunt pusi sa faca tot felul de lucruri traznite cum ar fi mersul pe bicicleta, jocul de baseball sau alte chestii asemanatoare. Daca va intrebati unde pot fi gasite astfel de jocuri cu dinozauri online, va puteti incerca norocul pe Yodo.ro sigur veti gasi ceva pe placul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *