Istoria este una complexa doar ca nefiind atat de importanta ca si mod in care unele evenimente s-au intamplat nu se relateaza orice. Iata ce nu ai auzit pana acum si pare destul de ciudat:

  1. Sec XIX. Se intampla adesea ca cei considerati morti sa fie de fapt vii asa ca din nestiinta ajungeau sa fie ingropati cu zile. Asa ca la un moment dat se dezvoltase ideea unui nou tip de sicriu si anume cel care permitea ca mortul cu ghilimele de rigoare sa anunte existenta sa.
  2. Vremea Egiptului Antic. Sclavii sau pur si simplu servitorii curtilor regale ajungeau sa se unga cu miere din nevoia ca mustele sa traga la ei si sa nu deranjeze capetele regale.
  3. Vremea lui Papa Grigore al IX-lea – se considera ca pisicile sunt o venerare de diavol, ceea ce a a dus in cele din urma la exterminarea lor. Asadar, s-a ajuns ca ciuma si pentru ca pisicile erau disparute. Ca drept urmare mii de vieti se pierdusera in acea perioada.
  4. Gaius Caesar a fost cel care a indraznit sa ofere calului sau un loc in Senat. Ba chiar dorea sa il faca consul pe acesta.
  5. Ibrahim I a dat  o lectie dura despre ce inseamna sa fii fidel. Si asta pentru ca sultanul in sine ajunsese sa fie gelos. Povestea conform careia una din sotiile sale il inselase ajunsese sa fie motiv pentru care si-a inecat peste 280 de concubine.
  6. Perioada medievala a fost si ea marcata de evenimente marcante. Spre exemplu 600.000 de persoane au fost ucise pentru ca se credea ca practica vrajitoria.
  7. Pius al II-lea a fost papa la un moment dat. Insa inainte de acest moment fusese autorul unei carti mai putin ortodoxe si anume o carte erotica.
  8. Aztecii erau si ei ciudati in felul lor insa socul tine de faptul ca ei aducea ofrande umane zeilor in care credeau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *