Exista celebra vorba conform careia unghiile nu respira. Adevarata sau nu aceasta sintagma se pare ca le urmareste pe cele care insista ca unghiile au si ele nevoie de detoxifiere. Avand in vedere excesul de oja si de produse special destinate unghiilor uneori si simpla pauza de la folosirea acestora te ajuta sa iti revii.

Este adevarat ca unghiile se pot subtia, sunt fragile ca urmare a folosirii lacurilor colorate pentru mult timp. Specialistii in domeniu spun ca unghia este ca si o tigla de pa casa si la fiecare folosire de acetona nu facem altceva decat sa le afectam prin subtierea acestora la suprafata. Cat despre folosirea produselor de genul ojelor colorate trebuie sa avem in vedere ca odata acoperite unghiile nu mai pot respira.

Conteaza insa foarte mult de unde si cum isi pot unghiile lua hrana necesara. Acestea au nevoie de nutrienti, de vitamine si le procura din sange. Prin urmare avem nevoie de un stil de viata calitativ si de o alimentatie pe aceeasi lungime de unda. Abia dupa ce un astfel de plan ca si dieta da gres ar trebui sa ne gandim la lucruri mult mai serioase ce pornesc din interior, de asimilarea in organism a nutrientilor oferiti spre exemplu.

In orice caz, minima grija pe care sa o avem fata de ingrijirea unghiilor, spun specialistii, consta in hidratare printre altele. Nivelul optim de apa este si cel care ne ofera asa zisa detoxifiere. Insa nu este de ajuns sa faci asta. O cura intensa din punct de vedere al ingrijirii mainilor inseamna hidratarea intensa, ca la carte, concomitent cu creme si uleiuri pentru tipul de piele: uscata, normala, matura etc.

Protectia unghiilor cu geluri speciale, cu ulei de masline sau ricin reprezinta de asemenea o grija in acest plan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *