In ultimii ani descoperim faptul ca medicina si nu numai cunoaste un stil avansat din punct de vedere tehnologic. Numeroase afectiuni sunt doar o chestiune de timp pana cand se rezolva, in timp ce  unele inventii vin sa surprinda la propriu si de ce nu chiar sa inlocuiasca unele parti omeneste.

Despre ochiul bionic s-a tot spus. Insa la nivel de poveste si speranta de viitor. Acum insa se bifeaza si premiera. A avut loc in Manchester, un prim transplant de ochi bionic la un pacient cu deficit de vedere. Afectiunea de care suferea acesta era, se pare, una destul de comuna in randul locuitorilor din tarile dezvoltate.

Poate ca pare surprinzator insa pacientul cu pricina are varsta de 80 de ani. Acum acesta dispune de o retina implantata ce poate face ca inregistrarile video sa devina imagini, printr-o camera atasata la ochelari. Se numeste Ray Flyn si isi doreste ca mai toate activitatile sale sa se reia fara probleme. Chiar si asa, se pare ca este mai mult decat multumit de ceea ce a ajuns sa experimenteze.

S-a plecat de la un caz destul de grav, avand in vedere ca pacientul suferea de pierderea vazului, a vederii centrale si o parte din cea periferica. Una peste alta, se pare ca aceste deficiente incep sa se corecteze. Dupa interventie se observa progresul legat de ochiul bionic. La scurt timp dupa acest moment, pacientul este deja apt sa vada siluete, sa distinga forme.

Se pare ca ne asteapta un mare viitor pentru pacientii care isi pierd vederea si pentru modul in care acestia se pot trata. In momentul de fata implantul este unul in faza de testare si este gratuita. Insa calculand, se ajunge la o suma de 150 de mii de lire sterline, cu tot cu spitalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.