Ne plangem de prea mult frig, de prea multa caldura si asa mai departe. Cert este ca la un moment dat excesul nu face bine deloc. Pe perioade de canicula ar trebui sa tinem cont de faptul ca intr-o oarecare masura organismul stie sa tina totul in frau doar ca noi il cam impiedicam. Iata cateva lucruri pe care sa le descoperi despre asta:
- Nu fa cele mai mari eforturi pe timp de zi cand soarele arde cel mai tare. Ba chiar nici plaja nu este indicata la ora pranzului. Astfel vei evita sa te extenuezi si sa te deshidratezi. Vara nu iti face „rau” daca nu tu esti cel care se impune singur in fata unor pericole.
- Temperatura optima nu este una de congelare. Asadar, daca optezi pentru aer conditionat spre exemplu nu ar trebui sa depasesti o temperatura de diferenta de 10 grade. In plus, nu ar trebui sa stai in bataia directa a aerului atat de rece.
- Corpul isi regleaza temperatura mai mult prin transpiratie. Asa se face ca stoparea acestui lucru iti dauneaza. Desigur, exista si riscul ca prin acest proces sa te deshidratezi mai repede insa asta nu inseamna ca trebuie sa te gandesti la metode de stopare a transpiratiei.
- Este absolut normal ca in locuri foarte aglomerate sa ai parte de o senzatie mai mare de caldura. Asa ca evita astfel de locuri in zile toride.
- A se evita si drumurile lungi cu masina sau cu alte mijloace de transport aglomerate si fara ventilatie.
- Hainele pe care le purtam ar trebui sa nu fie foarte stramte si sa sa vizeze materiale naturale, de la bumbac la in. Este normal ca porii acoperiti cu sintetic sa reactioneze si sa transpire, ca masura de protectie si reactie normala.
Pare tentant sa bei apa rece spre exemplu insa asta amplifica dezechilibrul corpului pana la urma.