Pentru pasionatii de vinuri se pare ca degustarea este parte din procesul de delectare. Insa pentru a iesi din tipare, s-a organizat chiar si o degustare la inaltime. Asta da experienta!

Degustarea de vinuri la 10 mii de metri

Pe ruta din data de 19 iulie, din partea companiei aeriene KLM, ruta Amsterdam – San Francisco la clasa business a oferit sansa pasagerilor de a participa la o degustare de vinuri. La peste 10 mii de metri altitudine totul suna inedit.

3 sortimente vin alb si alte 3 de vin rosu au fost oferite publicului larg pentru a se degusta. Ideea a fost aceea de a se oferi spre degustare pentru a testa piata. Astfel de vinuri se intentioneaza a fi servite incepand cu toamna anului in curs. Asadar, avand in vedere ca va fi parte din meniul la clasa business, vinul cu pricina trebuia testat, in vedere obtinerii celor mai bune servicii.

Si ineditul nu se opreste aici. Asadar, degustarea a avut loc nu numai la mare inaltime insa si la nivel de tipologie a vinurilor. Legati la ochi, cei a caror papile gustative au fost delectate au ajuns sa guste din licoarea bahica, alegand ceea ce era favorit.

Si diferenta se simte. Specialistii spun ca la o asa mare altitudine exista un gust diferit. Pentru a testa asta pasagerii au degustat atat la decolare cat si mai apoi, bifand asadar o experienta ce tine de degustatul in aer sau pe sol. S-a ajuns astfel la concluzia ca in aer 20% din gustul unui vin se diminueaza si asta tine de presiune si de umiditate in mediul cu pricina.

Nu degeaba se pun mai multe condimente in mancarea de la bord, avand in vedere ca gustul este cu totul altul la inaltime. Aceeasi companie spune ca tine foarte mult ca vinurile cu un continut ridicat de tanin sa nu fie in lista lor de optiuni, pentru ca au un gust mai neplacut la mari altitudini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *