În industria culinară există o varietate de uleiuri dintre care poți alege. Ingredientele de bază din care sunt produse uleiurile sunt diferite, astfel gustul și calitățile lor vor fi diferite. Din acest motiv, acestea pot fi folosite pentru prăjit, pentru salate, pentru copt și unele chiar pentru deserturi.

În zilele noastre există foarte mulți producători de ulei pentru gătit. Astfel, alegerea celui potrivit poate deveni dificilă. Până la urmă, cum îți poți da seama dintr-o privire care este varianta perfectă? Adevărul este că nu poți. Dacă timpul îți permite, poți cerceta pe internet înainte de a merge la cumpărături să vezi care sunt cele mai căutate și preferate variante. Însă șansele să ai suficient timp sunt minime, astfel încât e de preferat să citești eticheta produsului și să oferi mare atenție ingredientelor și temperaturii la care poate fi gătit.

De ce trebuie să ții cont când alegi un ulei Elixir?

  • Care este calitatea produsului?

Cu toții ne dorim ca produsele pe care le consumăm să fie de calitate, lucru care ne poate afecta sănătatea într-un sens bun. Un factor al calității este dat de firma care îl produce. Dacă prietenii, familia și restul lumii îți recomandă un anumit ulei, asta înseamnă că ei au avut experiențe plăcute gătind cu el și s-au bucurat de aroma pe care a oferit-o mâncării. Datorită acestui lucru, ei considera uleiul ca fiind de calitate.

Când vine vorba de ulei, se observă și în aparențe profesionalismul cu care s-a lucrat pentru producerea lui. Culoarea, gustul și celelalte caracteristici ale unui ulei de calitate trebuie să fie aceleași ca ingredintele din care au provenit. Pe cele de înaltă calitate, le vei găsi în recipiente din sticlă închisă la culoare. În acest fel,este împiedicat contactul dintre lumină și ulei, fapt care împiedică uleiul din a deveni rânced și din a-și pierde beneficiile.

  • Ține cont de raportul de grăsimi

Specialiștii recomandă să utilizezi în mâncare doar grăsimi monosaturate. Acestea ajută la reglarea colesterolului și păstrează sănătatea inimii – astfel de exemple sunt uleiul de măsline, susan, avocado etc. De evitat sunt acizii grași nesaturați – cei din componența margarinei – și cei saturați. Aceste uleiuri sunt prelucrate chimic și îți pot afecta grav sănătatea. Citind eticheta produsului, te poți asigura dacă sunt parte componentă sau nu.

Mereu va trebui să iei în considerare conținutul de acizi grași din uleiul ales. Chiar dacă toate uleiurile au în componență grăsimi, e important să știi cum a fost produs acesta pentru a ști sigur ce anume poate organismul tău să preia din el – dacă este obținut cu ajutorul prelucrării termice sau presării la rece. Motivul este că prin contactul cu temperaturi mari, nutrienții din compoziția uleiului se pierd. Astfel, deși crezi că e sănătos, de fapt, la o cercetare mai detaliată realizezi că toate vitaminile și acizii s-au pierdut odată cu procesarea uleiului. Presarea la rece permite însă păstrarea acestor acizi.

 

Astfel, atunci când te decizi să cumperi un ulei, trebuie să te asiguri că sticla pe care ai ales-o este închisă la culoare, există o dată de expirare pe etichetă și că provine dintr-o recoltă din ultimii ani. Drept urmare, uleiul este proaspăt și nedăunător. Dacă este și presat la rece, atunci ar trebui să fie prima ta alegere.

Dacă te-ai decis să încerci un ulei sănătos, poți accesa site-ul www.uleielixir.ro și să verifici produsele oferite.