economiiTi-ai pus vreodata intrebarea ce faci cu banii pe care ii castigi? Pe ce ii cheltui? Ai stat si te-ai gandit de foarte multe ori de ce nu mai ai niciun ban in cont la sfarsitul lunii? Daca ai raspuns cu da la fiecare intrebare inseamna ca esti un om care are niste obiceiuri mai proaste si care te fac sa ajungi sarac lipit pana la urmatoarea plata a salariului.

Cum sa faci economii?

In primul rand, nu stii cum sa iti gestionezi banii, iar din acest motiv nu esti sigur de finantele tale. In ideea de a economisi cat mai multi bani si de a pune deoparte, trebuie sa iti faci un plan asupra gestionarii finantelor tale: cumpara-ti numai ceea ce ai absolut nevoie, fie ca iti place fie ca nu- asta daca iti doresti sa ajungi cat mai bogat. De asemenea, daca ai ajuns sa iti stabilesti unele obiective, poti sa le notezi undeva, dupa care poti revizui aceste lucruri la cateva intervale regulate pe care tu ti le vei stabili.

De asemenea, observi ca incepi sa cheltui din ce in ce mai multi bani pe masura ce salariul tau creste. Nu este nimic rau in a-ti creste standardul de viata, insa pentru a face acest lucru trebuie sa ti-l permiti inainte de toate. Astfel, daca esti o persoana care iubeste sa iasa la cumparaturi si care tine la confortul propriu prea mult, vei fi pus intr-o situatie dificila destul de curand, deoarece nu vei reusi sa mai economisesti. Incearca sa iti mentii cheltuielile la un nivel constant si, in acelasi timp, sa explorezi alte modalitati de a iti majora veniturile.

Esti inca la varsta in care esti caracterizat de egoism, si iti doresti sa iti faci toate placerile pe care nu ti le-ai permis pana acum. Astfel, in perioada tineretii esti tentat destul de usor sa iti faci placerile pe care le poti cumpara cu banii pe care ii castigi cu greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *