Daca te-ai gandit vreodata ca ar fi cazul sa renunti la Facebook, sa stii ca nu esti singurul care are astfel de ganduri. Anul trecut, o campanie online a invitat utilizatorii de Facebook sa se delogheze de pe site timp de 99 de zile si sa compleze o serie de chestionare ce tineau de starea lor de spirit vreme de 33 de zile. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit cu ajutorul acestor chestionare care sunt motivele pentru care revenim pe Facebook, chiar si atunci cand sustinem ca ne este deajuns.

Universitatea Cornell a analizat mai bine de 5000 de sondaje pentru a intelege ce anume ii face pe oameni sa se conecteze la reteaua sociala si de ce nu au de gand sa o paraseasca. Actul de a parasi social media si de revenire in acelasi mediu poarta numele de „revenire in social media”- potrivit lui Eric Baumer, autorul acestui studiu.

Folosind datele furnizate de un site web, oamenii de stiinta au fost capabili de a viza, in mod special, oamenii care doresc sa se distanteze de reteaua sociala, insa nu pot sa faca acest lucru singuri- avand nevoie de ajutor. Prin studierea informatiilor, grupul de oameni de stiinta a descoperit patru motive principale care favorizeaza revenirea pe reteaua de socializare Facebook.

Revenire pe Facebook

Asadar, in urma studiului realizat de specialisti, se pare ca principalul motiv care contribuie la revenirea utilizatorilor pe reteaua sociala este dependenta- adica cei care simt ca Facebook este o obisnuita au mai multe sanse sa se intoarca, potrivit cercetarii grupului.

Un alt motiv consta in viata privata si de supraveghere- acei care folosesc Facebook sunt mai susceptibili de a gestiona modul in care ceilalti oameni ii privesc, asa ca exista sanse foarte mari de a se reinregistra pe cont.

Cel de-al treilea motiv consta intr-un spirit subiectiv- utilizatorii care au o stare de dispozitie benefica nu prea pot sa controleze angajamentul lor de a ramane pe Facebook.

In fine, cel de-al patrulea motiv consta in alte retele sociale- oamenii de stiinta au descoperit ca utilizatorii de Facebook sunt mai putin susceptibili de a se reconecta daca ar exista alte retele sociale asemanatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *