V-ati gandit vreodata de ce lucruri din locuinta ar trebui sa va feriti copilasii? Pentru ca, bine stim cu totii ca cei mici au obiceiul de a inghiti tot ce prind prin casa in care locuiesc. Vorbim asadar de componente ale papusilor, piese Lego si monede, dar nu trebuie sa uitam si de lucruri mai periculoase, cum sunt magnetii si bateriile cu litiu.

Doctorii ce au realizat radiografii copilasilor au indicat adesea prezenta a numeroase corpuri straine in stomacul copiilor. In urma unui studiu recent realizat in mai multe sectii de urgenta ale spitalelor arata ca cei mici sunt expusi unor factori care le pun viata in pericol.

Un pediatru specialist in medicina de urgenta, pe numele sau Ruth Barker din Australia, sustine ca in spitalul in care acesta munceste  sunt tratati aproximativ opt copii saptamanal din cauza inghitirii de magneti si baterii de mici dimensiuni. Acesta spune ca monedele nu pun de obicei sanatatea copiilor in pericol si ca cele mai periculoase obiecte sunt bateriile de mici dimensiuni care contin litiu, dar totodata si magnetii.

Din pacate, aceste obiecte pot dizolva tesuturile interne ale copilasilor.

Medicul pediatru mai spujne ca uneori, doctorii au chiar tendinta de a crede ca bateriile sunt de fapt monede, iar apoi efectul acestui fapt poate fi o hemoragie care se poate dovedi chiar fatala pentru copii.

Totodata, un exemplu care mi-a ramas mie in minte si probabil il veti retine si voi este un baietel in varsta de 10 ani. Acum doi ani,  acesta a inghitit o baterie, iar de atunci el a trebuit sa faca 10 operatii in urma carora i s-a inlaturat 2/3 din esofag.

Trist as zice eu. Asa ca, in loc sa va preocupati de lucruri din jurul vostru care nu-si au rostul, aveti grija ce anume lasati la indemna copiilor vostri pentru ca astfel puteti avea grija de sanatatea lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *