Apreciem tot mai mult ceea ce tine de tehnologie. Ne usureaza viata si asta o stim cu totii, raportat la orice tip de domeniu ar fi vorba. Doar ca la un moment dat, ce e prea mult strica. Asa se face ca pentru categoria celor mici tehnologia este de fapt piatra de incercare a parintilor de a educa fara sa greseasca.

Tehnologia nu va putea sa educe 100% in spiritul corectitudinii. De fapt se pare ca tehnologia se va vedea respeonsabila de anumite tipuri de comportament de care nu ne mandrim. Iata si aspectele mai putin placute despre influenta tehnologie in viata celor mici:

  1. Nu se vor mai concentra. Unii ajung chiar intr-acolo incat sa dezvolte chiar si un sindrom in acest sens. Ajung sa nu mai aiba nici chef, nici disponibilitate de a se concentra la ceea ce li se cere. Mai trist este ca au in program si ceea ce tine de teme si de invatat, de unde si partea mai grea de a controla astfel de efecte neplacute.
  2. Un program haotic in ceea ce priveste somnul. Sutn afectati si cand vine vorba de modul in care se odihnesc, de la lipsa somnului si pana la tulburarea lui. Acest lucru ii face irascibili ulterior cand pe timp de zi nu mai au energia necesara de a face fata tuturor aspectelor si situatiilor intalnite.
  3. Stare de dependenta. La fel ca orice alt aspect si cand vine vorba de tehnologie se poate manifesta un soi de dependenta. Asta ii face pe copii sa uite de alte activitati si sa se concentreze strict pe ceea ce tine de placerea de a se juca.

De la a uita ce este interactiunea din punct de vedere social si pana la ceea ce tine de un comportament usor deviat sau chiar mai mult se pare ca tehnologia ne afecteaza la orice varsta. Partea mai trista este ca in cazul copiilor este mai grava orice influenta cand nu exista atentie si grija parintilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *