In primul rand trebuie sa ii aloci acestuia o bucatica din timpul tau, timp in care poti facee antrenamente cu patrupedul tau. Putini oameni stiu ca lipsa dresajului propriului caine este ca un abuz asupra lui.

Exista o forma de predresaj care se face atunci cand cainele este mic si prin care animalul de companie este invatat sa socializeze atat cu alti caini, cat si cu oamenii. Ne putem dresa singuri animalul de companie daca suntem intr-adevar motivati sa facem acest lucru.

Pentru ca patrupedul sa invete cat mai usor comanda asteapta trebuie urmati anumiti pasi.

In primul rand ai putea sa urmaresti cateva tutoriale de pe YouTube, sau sa iti cumperi cateva DVD-uri despre dresarea cainilor. Inainte de a incepe procesul de dresare al patrupedului, trebuie sa faci o scurta vizita cu el la cabinetul veterinar, pentru a-l vaccina. In perioada de dupa vaccin acesta nu mai are voie sa iasa din casa, asa ca trebuie sa incepi cu un prim lucru de dresaj: acesta trebuie sa-si faca nevoile intr-un singur lor. Un truc foarte bun pentru a reusi acest lucru este sa pui scutece de animale, care emana diverse mirosuri, si care reusesc sa atraga cainele sa isi faca nevoile intr-o zona special amenajata pentru acest lucru.

Tine minte ca antrenamentul cainelui trebuie sa se faca de catre o singura persoana, si nu de catre toti membrii familiei,cu toate ca acestia folosesc aceleasi comenzi verbale, pentru ca tonul si ritmul lor diferit pot induce in eroare animalul. Cu cainele trebuie sa lucreze cineva care are multa rabdare si destul timp la dispozitie.

Atitudinea si limbajul non-verbal au un rol important in dresaj. Tensiunea stapanului se transmite cainelui. Simplul fapt ca mergi cu lesa stransa si avertizezi patrupedul ca nu are voie sa faca diverse lucruri, poate face ca animalul sa fie frustrat.

Fa in asa fel incat sa incluzi dresajul cainelui in fiecare zi. Imediat ce cainele tau invata o noua comanda, incepe sa o folosesti si in restul timpului, nu numai la sedintele de training. Spune-i „Culcat!” in timp ce treci prin curte si apoi da-i o recompensa. Astfel te vei asigura ca te va asculta in tot felul de situatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *