Cu totii cunoastem cel putin un om care lumineaza o camera in momentul in care intra intr-o incapere, dar si mai multi dintre noi cunosc oameni care lumineaza o incapere abia in momentul in care o parasesc. Oamenii negativi pot determina chiar si pe cei mai pozitivi oameni sa gandeasca negativ. Nu numai ca negativitatea nu este productiva, dar ne poate da si o senzatie de gol atunci cand intalnim negativitatea pe parcursul zilei. Realitatea este ca o buna parte din oameni sa ”hranesc” cu negativitate, dar nu simt ca fac acest lucru. Daca si tu esti la fel sau cunosti pe altcineva care este caracterizat de negativitate, trebuie sa incerci unele lucruri care te vor ajuta sa iti reduca gandurile negative si care te vor pune intr-o lumina pozitiva.

Evita persoanele negative din jurul tau

Exista oameni care vad lumea in negru iar acest lucru se intampla din cauza stilului de viata pe care il au. Astfel de oameni proiecteaza negativitatea lor asupra celor din jur. Chiar si Sigmund Freud a sustinut acest lucru: „inainte sa crezi ca esti deprimat sau ca ai putina incredere in tine, asigura-te intai ca nu esti inconjurat de idioti”. Acesti oameni nu-si pot controla gandurile si actiunile si coplesesc oamenii de succes din jurul lor cu negativitatea de care dau dovada. Primul pas pentru a scapa de negativitate este sa renunti la compania acestui gen de oameni.

Nu te compara cu cei din jurul tau

Un alt pas pentru a scapa de negativitatea din jurul tau este sa respingi opiniile false a oamenilor din jurul tau. Gusturile difera, unii vor crede despre noi ca suntem inteligentii iar altii ne vor vedea ca niste oameni frumosi. Suntem unici si trebuie sa fim constienti ca suntem iubiti ca atare. Nu te mai compara cu altii si pastreaza-ti increderea in tine.

Gaseste oameni pozitivi

Cu cat vei petrece mai mult timp cu oameni care au o gandire pozitiva, cu atat buna ta dipozitie va creste iar gandurile negative vor incepe sa dispara. Gaseste oameni cu care sa te simti bine, doar pentru ca simpla lor prezenta emana fericire si pozitivitate. Acest tip de oameni merita sa se afle in preajma ta, deoarece te vor incarca cu energia pozitiva de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *