Aastazi vin cu o veste buna pentru sefii care nu isi pot supraveghea in mod constant subordonatii. Inginerii au creat un monitor care ii poate anunta pe cei din conducere cand angajatii nu se concentreaza la munca.
Expertii sustin ca sistemul inovator ar putea reduce statul degeaba la job, crescand productivitatea angajatilor. Sistemul functioneaza folosind o camera montata deasupra ecranului poate stabili daca ochii angajatului sunt indreptati catre monitor sau nu.

Cei care au realizat inventia afirma ca tehnologia lor nu are scopul de a sta cu ochii pe angajati, ci de a se asigura ca acestia nu rateaza vreo noua informatie care apare pe ecran. Inginerii sustin ca sistemul ar putea fi de mare folos in mediile in care se lucreaza sub presiune, cum  sunt centrele de control al traficului aerian, unde angajatii sunt nevoiti sa urmareasca mai multe monitoare, sau in centralele nucleare. Sistemul, poarta numele de Diff Displays si detecteaza daca o persoana nu este atenta la monitor si inlocuieste imaginea de pe ecran cu un fundal linistitor, care nu distrage atentia, accetuand numai fereastra care contine o informatie noua.

Cand angajatul priveste din nou spre monitor, aceasta noua imagine se schimba cu cea veche. Specialistii au realizat si un studiu, timp de o saptamana lucratoare, rezultatele aratand ca noua tehnologie a redus numarul situatiilor in care angajatii nu sunt atenti la computer. Aceasta noua tehnologie poate fi descarcata gratuit de pe Internet, insa doar de utilizatorii sistemului de operare Microsoft Windows. Asa ca, aveti grija ce si cat munciti pentru ca nu se stie in ce mod sunteti supravegheat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *